Azerbaycan'daki ateşeler Karabağ'da incelemelerde bulundu

Azerbaycan'da akredite yabancı askeri ataşeler, Ermenistan tarafından atıldığı belirtilen beyaz fosforlu merminin düştüğü bölgeyi ve mermiyi inceledi

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'daki ateşeler Karabağ'da incelemelerde bulundu
Azerbaycan'da akredite yabancı askeri ataşeler, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattına yakın bölgeleri ziyaret etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının organize ettiği ziyaret kapsamında, 13 ülkeden 20'den fazla askeri yetkili, Ermenistan ordusunun geçen ay ağır silahlarla açtığı ateşe maruz kalan sivil yerleşim birimlerini gezdi.

Terter ilinin Eskipara köyüne gelen ataşeler, Ermenistan ordusu tarafından atılan ve uluslararası antlaşmalarla yasaklanmış beyaz fosforlu merminin düştüğü bölgeyi ve mermiyi inceledi.

Cephe hattında incelemeler yapmak için Azerbaycan'da bulunan AGİT Dönem Başkanı Güney Kafkasya Temsilcisi Günther Bachler ile diğer AGİT temsilcilerinin de geldiği Eskipara köyünde, beyaz fosforlu mermiyle ilgili bilgi verildi.

Azerbaycan Ulusal Mayın Temizleme Ajansı uzmanları tarafından dün yapılan aramalarda bulunan mermi, taşınması mümkün olmadığı için patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Nisanda Ermenistan ordusunun Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini ağır silahlarla hedef aldığı saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 445 konut, 5 okul, 2 sağlık ocağı ve 2 anaokulunda ciddi hasar oluşmuştu. Ermenistan ordusunun saldırılarda misket bombası da kullandığı belirtilmişti.

Yorumlar