Aliyev güvenlik konseyini topladı

Azerbaycan-Ermenistan arasında Karabağ'da çatışmalar devam ediyor. Aliyev bugün güvenlik konseyini topladı. Sarkisyan da dün güvenlik konseyini toplamıştı

Google Haberlere Abone ol
Aliyev güvenlik konseyini topladı

Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise dün gece Güvenlik Konseyi'ni topladı.

Doğan Haber Ajansı Bakü Temsilcisi Ali Kan'ın haberine göre; Ermenistan'ın, Terter şehrindeki Azeri köyü Seyidimli'yi topçu ateşine tutması sonucu köy sakinlerinden ikisi yaralandı.

Atılan topların biri köy sakini Sahib Veliyev'in evine isabet etti. 65 yaşındaki Veliyev ve 13 yaşındaki torunu Senan Velizadeoğlu düşen top mermisiyle yaralandı. Yaralılar Terter Merkezi Bölge Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

 Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 1 Nisan'da gece saatlerinde ateşkes ihlali yapan Ermeni birlikleri askeri mevzilere ve yerleşim bölgelerine ateş açmıştı. Çıkan çatışmadalar 12 Azerbaycan askeri şehit düşerken, Ermenistan ordusundan da 18 asker ölmüştü.

 ALİYEV, GÜVENLİK KONSEYİ'Nİ TOPLADI

Bu arada CİHAN'ın haberine göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün gece Güvenlik Konseyi'ni topladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıyla ilgili detayların kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

 

İRAN'DAN ÇAĞRI

Öte yandan İran; Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmadan " büyük kaygı " duyduğunu belirterek, taraflara "çatışmaları derhal durdurun" çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, "Her iki kuzey komşumuzu soğukkanlı olmaya davet ediyor, durumu daha da zorlaştıracak eylemlerden kaçınmalarını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

İranlı sözcü, "Taraflardan çatışmalara derhal son vererek, tüm çabalarını sorunun Birleşmiş Milletler ve barış grupları çerçevesinde barışçıl yöntemlerle çözülmesine yoğunlaştırmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

İranlı sözcünün yazılı açıklamasında, "Radikal grupların yıkıcı eylemleriyle karşı karşıya olan bölgede, Karabağ bölgesinden de kaygı verici haberlerin gelmesi İran İslam Cumhuriyeti'nde derin kaygıya neden olmuştur" ifadesine yer verildi.

HOLLANDE: DERİN ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Dağlık Karabağ'daki çatışmaları "derin bir üzüntüyle" karşıladığını bildirdi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Yukarı Karabağ'da sivillerin de içinde olduğu birçok kişinin ölümüne yol açan vahim olayları üzüntüyle karşılamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar