AGİT Minsk Grubu eş başkanları Azerbaycan'da

AGİT Minsk Grubu'nun Amerikalı eş başkanı Warlick, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerden çıkması gerektiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
AGİT Minsk Grubu eş başkanları Azerbaycan'da

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun Amerikalı eş başkanı James B. Warlick, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerden çıkması, bu toprakların Azerbaycan'a geri verilmesi ve Dağlık Karabağ'ın statüsünün belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

AGİT Minsk Grubu eş başkanları Rus İgor Popov, Fransız Pierre Andrieu, Amerikalı James B. Warlick ve AGİT özel temsilcisi Polonyalı Andrzej Kasprzyk, Azerbaycan'da temaslarda bulundu.

Warlick, basına yaptığı açıklamada, cephe hattındaki kayıplar nedeniyle üzgün olduklarını söyledi ve başsağlığı diledi.

Daha fazla kan dökülmemesi ve barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi için hemen ateşkes sağlanması gerektiği mesajıyla Bakü'ye geldiklerini belirten Warlick, tarafları görüşmeleri bir an önce başlatmaya çağırdı.

Warlick, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerden çıkması, bu toprakların Azerbaycan'a geri verilmesi ve Dağlık Karabağ'ın statüsünün belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Yorumlar