Uzun ve sağlıklı saçların sırrı

Uzun ve sağlıklı saçların sırrı , saç nasıl uzatılır , sağlıklı saçlara sahip olmak için ne yapılmalı , saçlar nasıl hızlı uzar , saç maskeleri tarifi

Google Haberlere Abone ol
Uzun ve sağlıklı saçların sırrı

Uzun ve sağlıklı saçların sırrı

Bazı kadınlar için uzun saçlı olmak çok önemlidir. Ancak uzun saça sahip olmak için sağlıklı saça sahip olmak gerekir. Bunun içinse bazı hususlar vadır.

Beslenmeye Dikkat Edin

Sağlıklı beslenmenin saçlarınız için önemi çoktur. Saç hücrelerinin ve köklerin güçlenmesi için et ve süt ürünleri , soya ve sebze ağırlıklı beslenilmesi gerekir.

Su saçlara Hayat Verir

Vücutta yeterli miktarda suyun olması organizmada zararlı maddelerle mücadele etmeyi sağlar. Bedenin normal olarak işlev görmesi için günde 2,5 litre su tüketilmesi gerekir. Ancak bu şekilde saçlarınız parlak ve güçlü olabilir.

Saçlarınızın Saç Kıran Olmamasına Dikkat Edin

Düzenli olarak saç uçlarınızı kestirin. Bu uygulama ile saçlarınızı saç kıran olmaktan korumuş olursunuz. Saçlarınız bu şekilde daha sağlıklı uzayacaktır. Unutmayın kırık saç, saçın uzama süresini uzatır.

Saçlarınızı Sürekli Toplamayın

Saçları sürekli toplamak saçın köklerden itibaren çekilmesine yani zayıflamasına neden olur. Haftada en fazla 2 defadan fazla saçlarınızı toplamayın.

Güçlendirici Maskeler Uygulayın

Saça hiçbir bakım yapmadan sağlıklı ve uzun olmasını beklemek yanlış olur. Saçlarınıza düzenli olarak uygulayacağınız maskeler ile ömrünü uzatabilirsiniz. Örneğin; zeytin yağı ve ballı maske.

Zeytinyağı ve Ballı Maske

Zeytinyağı (3 çorba kaşığı)

Bal (2 çorba kaşığı)

Malzemeler saçınızın uzunluğuna ve çokluğuna göre arttırılabilir. Zeytinyağını cam bir kaseye dökün ve üzerine balı ekleyin. Bu iki karışımı iyice karıştırın ve saç uçlarınıza yedirin. 15 dakika boyunca maskeyi saç uçlarınızda beklettikten sonra bir kez şampuanlayarak ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı 15 gün de 1 kez uygulayın.

 

 

 

 

Yorumlar