Siz hala yaza hazır değil misiniz!

Kışın geride kendisini geride bıraktığı ve güneşin kendisini gösterdiği bahar mevsiminde özellikle bayanların en önemli problemlerinden birisi de kışın aldıkları fazla kilolardır.

Google Haberlere Abone ol
Siz hala yaza hazır değil misiniz!

 
İstediğiniz fit vücuda ulaşmak ve yaza bomba gibi girmek için henüz gecikmediniz. Forma girmek için kilo vermeye başlayan bir kişi için ideal olan ayda 4-5 kg yağ kaybetme oranı normaldir.

Daha hızlı kilo vermek isteyen örneğin 2 ayda forma girmek isteyen kişiler için daha hızlı kilo vermekte mümkündür ancak diyete başladığınız kilonuz ve vücudunuzdaki yağ oranı da çok önemlidir. Vücudu halsiz bırakacak sağlığa zararlı şok diyetleri uygulamaktan kaçınmalısınız.Yani gün içinde aç kalmak ya da ameliyat yönteminin kullanılması gibi. Doktor kontrolünde tüketilen hafif gıdalar ve vücut kondinasyonuna göre yapılan egzersizlerle birlikte yazı muhteşem görüntünüzle karşılayabilirsiniz. 

Diyete başlamadan önce neler yapılmalıdır?

Diyete başlamadan önce kan tahlili yaptırmanızda büyük fayda vardır. Vücudunda D vitamini oranı düşük olan kişilerin metabolizması daha yavaş çalışacağından kilo vermekte zorlanacaktır. Sabah güne 2 bardak limonlu ılık su ile başlayabilirsiniz, bu sizin metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına sebep olacaktır. Güne mutlaka kahvaltı yaparak başlanmalı ve yemek öğünleri atlanmamalıdır. Sebze ya da salata bol bol tüketilmelidir. Vücuttaki toksinlerin kolayca atılması için hem evde hem de çalışan kişilerin ofislerinde kolayca hazırlayıp tüketebilecekleri yeşil elma ve tarçın karışımı şekersiz şekilde su dolu bir kap içinde hazırlanıp tüketilmesi toksinlerin kolayca atılmasında oldukça faydalıdır.

Yorumlar