Makyajla uyumanın zararları

Makyajla uyumanın zararları , makyaj temizlemenin sırları , makyaj ile uyumanın zararları

Google Haberlere Abone ol
Makyajla uyumanın zararları

Makyajla uyumanın zararları

Kadınlar cilt kusurlarını gizlemek için makyaja başvururlar. Makyaj ile yüz hatlarını daha belirgin hale getirerek, daha çekici , pürüzsüz ve güzel yapıyor.  Gün içerisinde makyaj tazeliğini yitirebilir, bu yüzden birkaç defa üst üste makyaj yapmak zorunda kalırsınız. Bu sebepten gece yatmadan önce makyajınızı temizlemeyi ihmal etmeyin.  Gece uyku esnasında cildinizin nefes almasını sağlamanız gerekir.

Gün içerisinde yaptığınız makyaj ilerleyen dönemde yüzünüzde sivilcelere , çizgilerin ve lekelerin oluşmasına , kırışıklıklara ve izler oluşmasına neden olur. Ayrıca kirpiklerinizin dökülmesine , cildinizin daha erken yaşlılık belirtileri göstermesine, ve gözeneklerin nefes almamasına neden olur.

Gece uyumadan önce mutlaka cildinizi makyajdan iyice arındırın. Makyaj kalıntılarının tamamını cildinizden arındıracak sabun ve jellerden faydalanabilirsiniz. Ancak bu ürünlerini kullanırken cilt tipinize uygun olan sabun ve jelleri kullanmaya özen göstermelisiniz ve makyajınızı temizledikten sonra nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmeyin.

 

Yorumlar