Makyaj fırçası nasıl seçilmelidir?

Makyaj fırçası nasıl seçilmelidir , makyaj fırçası seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Google Haberlere Abone ol
Makyaj fırçası nasıl seçilmelidir?

Makyaj fırçası nasıl seçilmelidir?

Makyaj fırçası seçmek önemlidir. Fırçalar yüzü ön plana çıkarır ve istediğiniz bölümünü belirginleştirir. Allık için farklı , kontürleme için başka fırça kullanmanızın bazı nedenleri vardır.

  1. Heykeltıraş fırçalar: Bu fırçalar yüzünüzün kemiklerine göre hazırlanmıştır. İlk bakışta ilginç tasarımı ile dikkat çeken bu fırçalar, dilediğiniz yüz yapısına ulaşmanızı sağlayacaktır.
  2. Fondöten fırçası: Köpük ve krem fondötenlerde daha profesyonel sonuç elde etmek için kullanılır, ancak şeffaf pudra ve allık için kullanılmaz.
  3. Yelpaze fırça: Köpük ve krem fondötenin üzerine tek kat, hafif pudra uygulamak için kullanılır. Krem ürünler için kullanılmaz.
  4. Düzeltme fırçası: Bronzlaştırıcı , pudra ve tonlandırma uygulamasındaki hataları düzeltmek için kullanılır. Fondöten , allık ve pudra sürmek için kullanılmaz.
  5. Fırça seçerken dikkat edilmesi gereken son özellik,günlük makyajınızı göz önünde bulundurmanız gerekir.

 

Günlük makyajda en çok hangi ürünleri kullandığınız çok önemlidir. Örneğin bronz pudra seviyorsanız veya koyu ruj ya da dumanlı göz makyajı seviyorsanız en çok hangi ürünleri kullandığınızı göz önünde bulundurarak fırça seçiminizi yapmanız gerekir. Kalitesiz fırçalar ile kusursuz bir makyaj görünümünü elde edemezsiniz. Fırça alırken test etmek için kolunuzun iç kısmına değdirin. Eğer tüyleri batıyor ve kaşınma hissi yaratıyorsa bu fırçaları satın almayı tercih etmeyiniz.  

 

Yorumlar