Kadınlar bu durumdan çok şikayetçi

Tüm dünya da kadınların ortak derdi ve şikayeti olan menopoza girme yaşı gün geçtikçe düşüyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar bu durumdan çok şikayetçi
 Normal şartlarda 51 yaşında yaşanması beklenen menopoz artık yerini erken menopoza bırakmıştır. Günümüzde her 100 kadından 3’ü henüz 40 yaşına bile gelmeden adetten kesilmektelerdir. Erken menopozun tıp terimi ise ‘’Prematür menopoz’’ olarak adlandırılır.

Kadınlar neden erken menopoza girerler?

Yapılan incelemelere göre sigara içen kadınların içmeyen kadınlara oranla daha erken dönemde menopoza girdiklerini ortaya koymuştur.

Sağlıksız ve düzenli beslenme sağlığın her aşamasında karşımıza çıktığı gibi erken menopozda da yine önemi büyüktür. Hatalı beslenme de yine erken menopoza girmekte önemli rol oynar.  Vücut ta belirli bir olması gereken yağ kitlesi vardır eğer bu yağ kitlesi belirlenen seviyenin altına düşerse adet döneminde aksamalar olur. Birden aşırı kilo verme ya da birden aşırı kilo alma da adet dönemini etkileyen etkenlerdendir.

Yaşamın her alanında stres hayatı olumsuz etkilemektedir. Sadece aşırı stresli olmak menopoza neden oluyor denilemez ancak yine tetikleyici etkenler arasındadır.

Kız çocukları ergenlik döneminde obezite sorununu yaşıyorsa adetten kesilme, menopoza girme dönemleriyle de erken karşılaşabiliyorlar

Yorumlar