Hamilelikte spor önerileri

Hamilelikte spor önerileri , hamilelikte spor yapmanın yararları , hamilelikte hangi egzersiz hareketleri yapılmalıdır

Google Haberlere Abone ol
Hamilelikte spor önerileri

Hamilelikte spor önerileri

Hamilelik dönemini spor yaparak geçirmek çok önemlidir. Spor rahat bir hamilelik geçirmek için ve doğum anının sorunsuz atlatılması için alt zemin hazırlar.

Hamilelikte ilk haftalardan itibaren düzenli olarak orta dereceli spor hareketleri yapılmaya başlanmalıdır. Spora hamilelik döneminde başlayan kadınlar çok ciddi hareketler ve hızlı tempoda spor yapmaları önerilmez ancak, hamilelik döneminin öncesinde de spor ile ilgilenen kadınlar aynı tempoda spor hayatlarına devam edebilirler.  Hamilelik döneminin öncesinde spor ile ilgilenmeyen kadınların yüzme ve koşu gibi yorucu olmayan, vücut kaslarını birlikte çalıştıran ve yaralanma riski olmayan sporlara yönelebilirler.  

Haftada üç defa düzenli aralıklarla yapılan spor, uzun yapılan sporlara göre daha çok fayda gösterir.

Hamilelikte metabolizma sorunu yaşamamak ve çocuğun gelişiminin karşılanması için gün içinde 300 kaloriye ihtiyaç duyulur. Yani spor ile uğraşıyorsanız, diğer yandan beslenmenize de dikkat etmeniz gerekecektir.

Spor yapan anne adayları pamuksu giysiler tercih etmeli ve hava geçiren elbiseler giymelidir. Ayrıca vücudun gerekli su ihtiyacının mutlaka karşılanması gerekir.

Gebeliğin son dönemlerinde vücudun ağırlığı daha fazla arttığı için bazı spor türlerine engel olabilir. Bu yüzden karına zarar verebilecek spor türlerinin yapılmaması gerekir.

Hamilelik döneminde spor yapmanın amacı kadının kilo vermesi değil rahatlamasıdır. Bu yüzden spor esnasında yaptığınız hareketler sizi çok zorluyor ise devam etmemeniz gerekmektedir.

Spor yapmayı doğumu atlattıktan sonra hemen beraberinde bırakmamak gerekir. Spor yapmaya alışan vücut birden bire sporu terk ederse vücut kendini salar. Özellikle de hamilelik döneminde alınan kiloların atılması için spor yapmak çok önemlidir.  

Yorumlar