Hamilelikte ilk hafta

Hamilelikte ilk hafta , hamilelik dönemi , hamilelikte regli döneminin önemi

Google Haberlere Abone ol
Hamilelikte ilk hafta

Doktorlar gebeliği aylık olarak değil, haftalık olarak hesaplar. Gebeliğin başlangıcı olan döllenme hamileliğin ilk haftasından yaklaşık 14 gün sonra gerçekleşir. Fakat hesaplamanın doğru olarak yapılabilmesi için prtatikte, son regli tarihi , gebeliğin başladığı tarih olarak kabul edilir. Son menstruasiyanın başladığı gün gebeliğin başlangıcı olarak kabul edildiğinde, toplam gebelik süreci yaklaşık 280 gün, yani 40 haftaya denk gelmektedir.

İlk haftada vücudunuzda meydana gelen değişikler şu şekildedir: 2-3 ay öncesinde yumurtalıkta gelişmeye başlayan bşr grup yumurta hücresinden, hızlı gelişen yaklaşık 20 kadar yumurta, çevresinde sıvı dolu bir kesecikle büyüyerek, kendi içlerindeki bir yarışla döllenme şansı olan en büyük yumurta haline dönüşmeye çalışır. Beyinden gelen bir mekanizma ile en büyük kistte çatlar ve yumurta karın boşluğuna atılır. Bu dönem yaklaşık iki regli kanamasının ortasında yaşanır. Bu dönem kadının hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu dönemdir. Bu dönem içerisinde hamilelik planı yapan çift ilişki için kendilerine hergün zaman ayırmalıdır. Adet döneminde hamile olma şansı yaklaşık %20 olduğundan olumlu sonuç elde edemeyen çiftlerin, morellerini bozmadan benzer bir cinsel ilişki rejimini devam ettirmeleri gerekir.

Karın boşluğuna atıldıktan sonra çocukluk kanalı tarafından yakalanan yumurta yaklaşık 12-24 saat süreyle döllenmeyi bekliyor.Eğer burada döllenme olursa hamileliğin ilk aşamasına geçilir. Döllenme olmazsa, yumurta ölür ve bu bir sonraki regli kanaması ile sonuçlanır. 

Yorumlar