Hamilelik şansı nasıl arttırılır

Hamilelik şansı nasıl arttırılır , hamilelikte beslenme , hamilelik şansını arttıran besinler

Google Haberlere Abone ol
Hamilelik şansı nasıl arttırılır

Hamilelik şansı nasıl arttırılır

Muz

Muz hormonları düzenleyen bir meyvedir ve döllenmeye de çok yardımcı olur. Aybaşı bozuklukları, sperm oranının zayıflığı ve B6 vitaminin eksikliği kısırlığa yol açabiliyor. Ancak muzun içerdiği B6 vitamini bütün bunları düzenler.

Kuşkonmaz

Bu bitkinin bileşimi folik asit maddesi ile çok zengindir. Gebeliğe hazırlanan kadınların düzenli olarak folik asit kabul tüketmeyi tercih etmelidir. Bu nedenle kuşkonmaz bitkisi çok faydalıdır.

Midye

Araştırmalar sırasında B12 vitamininin eksikliği hamile kalmayı engellediği saptanmıştır. Böylece, organizmada B12 vitamini eksikliği varsa, döllenmiş yumurtalık zayıf olur ve cenini taşıyamaz. Bu zaman gebeliğin bozulmasına neden olur.

Yumurta

Kısırlığın en önemli sebeplerinden biri, D vitaminin çatışmazlığıdır. Yumurta ise D vitamini bakımından zengindir. Yumurtayı hemen hemen herkes sevmeyebilir. Ancak haftada en az 2 kez yumurta yemek D vitamini eksinliğini ortadan kaldırır.

Badem

E vitamini eksikliği hem kadın, hem de erkeklerde kısırlığa yol açıyor. Erkeklerde sperm ve kadınlarda yumurtalıkta DNA yı koruyan antioksidanlar bademin içeriğinde bulunur.

Somon balığı

Somon balığı selenium bakımından zengin bir besindir. Yumurtalıkları koruyan antioksidanın oluşumunda büyük rol oynar. Aynı zamanda kromozom sorunlarını çözmekte çok etkilidir.

Nohut

Nohut kadınlarda östrojen ve progesteron hormonlarının seviyesini hep normal seviyede kalmasını sağlar.

Yorumlar