Hamilelik döneminde nelere dikkat etmeli

Sağlıklı beslenmek hayatımızda her zaman dikkat etmemiz ve özen göstermemiz gereken faktörlerdendir. Ancak öyle bir dönem vardır ki yeme içmenize en çok bu dönemde dikkat etmeniz gerekir.

Google Haberlere Abone ol
Hamilelik döneminde nelere dikkat etmeli

Kadınlar hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren artık bedenlerinde bir canlının varolduğunu artık kendisine dikkat etmemesinin dışında bir de bebeğini koruması gerektiğinin farkındalılığına varır. Bu dönemlerinde beslenmelerine ayrıca dikkat etmeleri gerekecektir. Bu sadece beslenmekle de sınırlı kalmıyor. Kimyasal maddelerden de uzak durulmalıdır. Saç kesinlikle boyanmamalıdır. Boyanıyorsa hiçbir şekilde kimyasal madde içermemesine özen gösterilmelidir. Anne adayları yine hamilelik dönemlerinde tırnaklarına oje de sürmemelilerdir.

Hamileyken uzak durulması gereken besinler;

Hamileyken yenmemesi gereken besinlerin başında özellikle az pişmiş ve çiğ yumurta geliyor. Türk kahvesi ve nescafe tüketmeyi seven bayanlar da bu dönemlerinde bu alışkanlıklarından vazgeçmelilerdir. Alkol ve sigara kesinlikle kullanılmamalıdır.

Pastorize edilmemiş süt ve süt ürünlerinden kaçınılmalıdır. Kaynatılmamıştan süt tüketilmemelidir. Hazır dondurulmuş gıdalardan uzak durulmalıdır.

Sizi rahatlatacağını düşündüğünüz bitki çaylarını da doktorunuza danışmadan tüketmeyen.

Aşırı şeker deposu olan yiyeceklerden de hamilelik döneminde uzak durulmalıdır. Dışardan alınan hazır pasta, kek kurabiye içinde nasıl bir yağ katkı maddesinin kullanıldığı bilinmediği için bu dönemde paketlenmiş hazır yiyecekler de tüketilmemelidir.

Hamileyken tüketilmesi gereken besinler;

Hamileliğin ilk üç ayı çok önemli ve risklidir. Bu dönemde özellikle anne adayının yediklerine dikkat etmesi gerekir. Balık yağı bebeğin zihin gelişiminde önemli rol oynar. Bu yüzden yağlı balıklar tüketilmelidir. Yağlık balık türleri arasında; Uskumru, alabalık, sardalya ve somon balığı geliyor. Sabahları portakal suyu , atıştırmalık olarak ceviz, yeşilyapraklı sebzelerin tümü, mercimek ve brokoli folik asit değerleri bakımından zengin olduğu için hamilelik döneminde bol bol tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor.

Yorumlar