Hamileliğin ardından kilo nasıl verilir

Hamilelik döneminde ve sonrasında kadınların yaşadıkları ortak problemlerden birisi de 9 aylık süreçte alınan fazla kilolardır.

Google Haberlere Abone ol
Hamileliğin ardından kilo nasıl verilir

Hamilelik her kadın için yaşadığı en önemli ve en özel dönemlerden birisidir. Kadın olmanın vermiş olduğu en büyük ve en güzel sorumluluğu kadınlar hamilelik dönemlerinde yaşarlar. Artık bedenlerinde 9 ay boyunca canından can verecekleri mucizevi bir canlı taşımaktalardır.

Hamilelik dönemlerinde bayanlar bebekleri daha sağlıklı olsun, daha kilolu dünyaya gelsin diye önlerine gelen ve canlarının istediği herşeyi yemek isterler. Özellikle ilk 3 ay aşerme dönemlerinde daha bebeğin varlığı dış görünümlerine yansımamışken yedikleri besinleri 6 ay dan sonra kilo olarak geri döndüğünü görmeye başlarlar. Hamilelik dönemlerinde fazla kilolar ile nasıl baş edeceğini düşünmeden durmadan yemek yemeye devam eden anne adayı 9 ayı tamamladıktan , bebeğini dünyaya getirdikten sonra artık fazla kiloları ile nasıl baş edeceğini düşünme başlar.

Hamileliğin ardından alınan kilolardan  kurtulmanın yolları

Herşeyi yemeyin!

İlk 6 ay bebekler için anne sütünün büyük önem taşıdığının bilincinde olan anneler sütü olsun diye herşeyi tüketmemeye özen göstermelilerdir. Bebeğe süt olması için sürekli yemek yemek şart değildir suyunda süt yapıcı özelliği vardır. Su dışında bol sıvı şeyler tüketebilirsiniz.

Bebeğinizi emzirin!

Bebeğinizi emzirmeye özen gösterin. Anne sütü bebeğin sağlığı için önemli olduğu kadar annenin hamilelik döneminde ki kilolarından kurtulmak için de büyük yarar sağlar. Emziren anneler vücudundaki fazla yağlardan daha hızlı kurtulurlar.

Ambalajları ürünlerden uzak durun!

Dışardan ambalajlı satın aldığınız yiyeceklerde trans yağ olmamasına dikkat edin bu trans yağ olan yiyecekler vücuda direk kilo olarak geri dönüş yapar.

Ara öğünlere ağırlık verin!

Karnınızın tam olarak acıkmasına müsaade etmeden sağlıklı besinleri ara öğün olarak sık sık atıştırarak açlığınızı yatıştırmış olursunuz. Ara öğün olarak doğal meyveli yoğurt , kuruyemiş ve meyve gibi.

Yorumlar