Göz şekline göre makyaj kuralları

Göz şekline göre makyaj kuralları , göz makyajı nasıl yapılır , doğru göz makyajı nasıl yapılır , göz farı seçimi nasıl yapılmalıdır

Google Haberlere Abone ol
Göz şekline göre makyaj kuralları

Göz şekline göre makyaj kuralları

Yuvarlak gözler

Bir koyu, bir açık tonda göz farı seçin. Renkler birbirine uyumlu olmalıdır.

Açık renk göz farını göz kapağının tamamına sürün. Koyu tonu ise gözün hareketli olan kısmına sürün. Göze biraz uzunluk katmak için gölgeleri birbirine birleştirirken gözün dışına ve yukarıya doğru da uygulayın. Göz kapağının üstünde kirpiklerin dibine uzun ince kalem çekin ve ucunu biraz yukarıya doğru götürün. Kirpiklerinize iki kat rimel sürün.

Düşük gözler

Birbirini tamamlayan renklerde 3 far seçin. Biri açık, bir orta, biri ise koyu renk olmalıdır. Koyu renk göz farı ile alt kirpiklerinizin ortasından başlayıp dışarı doğru bir çizgi çekin. Çizginin ucunu göz kenarında biraz yukarı kaldırın. Aynı işlemi üst kipriklerinizin üzerine de uygulayın ve çizgileri birleştirin. Kulak temizleyici çöple gölgeyi yayarak hafifletin. Açık rengi tüm üst göz kapağına sürün. Orta tondaki göz farı ile gözün kenarına gölge yapın. Kirpiklerinize iki kat rimel sürün.

Ayrık gözler

Yumuşak tonda kestane renk göz farı ile koyu renk göz farı seçin.

Kestane renk göz farını burnunuzla gözünüzün arasındaki kısma sürün. İyice dağıtarak gölge yapın. Koyu renkli farı gözün hareketli kısmına sürün. Aynı renkle göz kenarına doğru yuvarlayarak sürün. Koyu renk kalemle göz kapağının üstüne ve içine çekin.

Sadece üst kirpiklerinize iki kat rimel sürün. 

Küçük gözler

Bir koyu, bir de açık ton far seçin.

Üst göz kapağının tamamına açık tonu sürün. Koyu renk bir kalemle kirpik diplerine çizgi çekerek göz çevresini belirginleştirin. Çizgiyi dışarıya doğru uzatın.

Koyu renk farı gözün kenarından göz çukurunun üzerine sürün. Gölgeyi dışarıya doğru hafifçe dağıtın. Gözün iç kenarına beyaz renk göz farı sürün. Renkleri birbirine iyice yedirin. Çift rimel sürün.

Yorumlar