Genç kalmanın sırları

Genç kalmanın sırları , erken yaşlanmamanın sıraları

Google Haberlere Abone ol
Genç kalmanın sırları

Genç kalmanın sırları

Hepimizin aklındaki temel soru: Genç kalmak ve yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün mü?

Aslına bakarsanız yanıt; "Evet, mümkün!"

Daha fazla su için

Unutmayın ki su hayat kaynağıdır ve vücudumuzun% 50-60’ı sudan oluşmaktadır. Susuz kalmanın olumsuz belirtileri çok fazladır. Baş ağrısı, yorgunluk, eklem ve kas ağrıları gibi. Günde yalnızca 8 bardak su içerek sağlık ve enerjinizde büyük bir ilerleme sağlayabilirsiniz. Eğer vücut susuz kalırsa hem organlar hem de cilt daha hızlı yaşlanacak. Yaşlandıkça susuzluk mekanizmasının bozulduğunu, çay-kahve gibi içeceklerin susuzluğu azalttığını ancak aynı zamanda da susuzluğu arttırdığını unutmayın ve susamayı beklemeden su içme alışkanlığını edinin.

6 defa yemek

Günde en az 6 defa yemek yiyin. Çoğu insan sabah kahvaltısı yapmaz ve öğlen yemeğinde ve akşam yemeğinde yenen ağır yemeklerle gününü tamamlar. Gün içinde kalori azaltmak için bu şekilde tüketilen yemekler ne yazık ki yavaşlamış bir metabolizma ile tartıda kendini gösterir. Daha da kötü olan ise gerekli besini alamayan vücut daha fazla stres hormonları salgılayarak kilo alımını hızlandırır. Vücudunuzun sizin aleyhinize değil, sizin için çalışmasını sağlayabilirsiniz. Kural çok basit; gün boyunca 3 saatten fazla aç kalmayın. Akşamın ana yemek olması olan genel alışkanlığınız da olsa bunu değiştirebilirsiniz; unutmayın bu kolay olmayacaktır ve ancak sabırlı olun.

Kimyasal içeriklere dikkat!

 Zararlı olduğunu çok iyi bildiğiniz sigara, çay, kahve, alkol ve benzeri kimyasallardan uzak durun. Özellikle sigara erken menapoz, akciğe , karaciğer , kalp hastalıklarında ve kanser türlerinde artmış risk ile de ilişkilidir. Çay ve kahvenin içindeki kafein merkez sinir sistemi ve sindirim sistemini olumsuz etkiler, daha sinirli, gergin ve stresli olmanıza neden olur.

Uyku

Sabah erken kalkın ve akşam en geç saat 12'de uyuyarak en az 7 saat uyku için zaman ayırın. Uykunun yeterli derecede alındığı bir gecenin sabahında iyi hissettiğiniz kesin ama iyi bir uyku sağlık açısından da  en iyi alışkanlıklarından biridir.

Dikkat

Dünya sağlık örgütünün en önemli tavsiyesini dinleyin ve açık havada günlük 1 saat orta tempoda yürüyün. Bu hem ihtiyacınız olan temiz oksijeni almanıza yardımcı olur, hem de mutluluk hormonu almanızı sağlar.

Yorumlar

iyi tavsiye degil