Evde saç boyama tekniği

Pek çok kadın saçlarını kuaförde boyatmak yerine evde boyamayı tercih ediyor. İşte, evde yapılan boyalarla ilgili dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları. Evde saç nasıl boyanır, evde saç boyamanın püf noktaları nelerdir? İşte evde saç boyama ile merak edilen herşey

Google Haberlere Abone ol
Evde saç boyama tekniği

Evde saç boyama tekniği nasıldır, evde saç nasıl boynaır, nelere dikkat etmek gerekir. İşte evde saç boyma ile ilgili merak edilen soruların cevapları.

Pek çok kadın saçlarını kuaförde boyatmak yerine evde boyamayı tercih ediyor. İşte, evde yapılan boyalarla ilgili dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları.

Evde Saç Boyarken Nelere Dikkat Etmeli?

Evde kendi saçını boyamayı tercih edenler en çok zorlandıkları nokta kullandıkları saç renginde değişiklik yapmak ve kullandıkları saç boyası markasını değiştirmektir. Kadınların saç boyarken en çok yanılgıya düştükleri nokta, satın almayı düşündükleri ürünün kutusun üzerindeki saç renginin birebir tutacağını düşünmesidir. Ancak saç rengi seçerken dikkat edilmesi gereken nokta kişinin kendi saç rengini baz alarak seçmesidir.

Saç rengi seçilirken, beyaz kapatmayı tercih eden kadınlar genelde yanılırlar. Boyanın kimyasal yapısı ve saçın doğal renginde bulunan pigmentlerin yapısına bağlı olarak bazı tonların tutma özelliği mümkün olmaz, yani saçta kaybolan rengi saç boyası geri getirmez.

Saç boyaları kimyasal içerikli olduğundan deri üzerinde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Özellikle bazı cilt tipleri hassas olduklarından alerjik tepki vereceklerinden dolayı, öncelikle alerji testlerini uygulaması gerekir. Daha sonra olumsuz bir etkenle karşılaşılmaması için az miktarda kulak arkasına sürülerek ve 48 saat bekletilerek denenmesi gerekir.

Nasıl bir boya tercih edilmeli?

Boya seçiminde kadınlar genellikle beyaz kapamasına ve renk seçimine dikkat ederler. Ancak saç boyası seçilirken bu faktörler çokta önemli değildir. Kullandığınız ürünlerin kalitesine daha çok dikkat etmeniz gerekir. Artık saç boyası markaları çok çeşitlidir. Hatta saç bakımı için herkesin başvurduğu badem proteini içeren saç boyaları dahi bulunmaktadır.


 

 

Yorumlar