Duruşmalara 3 aylık bebeğiyle giriyor

Antalya'da, 3 ay önce anne olan avukat Dilki, duruşmalara bebeğiyle katılıyor

Google Haberlere Abone ol
Duruşmalara 3 aylık bebeğiyle giriyor
Antalya'da duruşmalara 3 aylık bebeğiyle katılan avukat Gülgün İncesoylar Dilki, adliyelere bebek bakım odaları yapılmasını istedi.

Dilki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'den beri Antalya Barosuna kayıtlı avukat olarak çalıştığını, 3 ay önce bir erkek bebek dünyaya getirdiğini belirtti.

4 GÜN OĞLUYLA BERABER ADLİYEDE

Bir bakıcı ya da yakınına bırakmak istemediği için adliyeye bebeğiyle geldiğini dile getiren Dilki, haftanın 4 gününü oğlu Kayra Derin ile adliyede geçirdiklerini anlattı. Dilki, bebeğiyle duruşmalara da girdiğini, içeride beklediği sırada oğlunun puset içinde durduğunu söyledi.

Henüz çok küçük olduğu için oğlundan ayrılmak istemediğini ifade eden Dilki, adliyenin şartlarının bebekli annelere uygun olmadığından yakındı. Dilki, "Duruşmaları beklerken bakımı, alt değiştirme ve emzirme gibi sorunları giderebileceğimiz bir mekan yok." dedi.

BAKIM ODALARINA İHTİYAÇ VAR

Bu durumun sadece anne olan avukatlarla ilgili olmadığını, adliyeye gelen bütün bebekli anneleri ilgilendirdiğini aktaran Dilgi, bebeklerini daha rahat emzirebilecekleri, bakımlarını yapabilecekleri odalarına ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.
Bebeği emzirmek için genelde mahkeme kalemi ve baro odasını kullandığını, zaman zaman da üstüne örtü örterek koridorda bebeğini emzirmek zorunda kaldığını vurgulayan Dilki, şöyle konuştu:

"Genelde örtü altında duruşma salonu kapısında, adliye bahçesinde veya koridorda ben ve diğer anneler bebeğimizi emziriyoruz. Bu sadece benim sorunum değil. Birçok avukat anne var ve adliyeye gelen bebekli anneler de bu mağduriyeti yaşıyor. Ayrıca avukatı olduğumuz dosyada duruşma saat 10.00 olarak görünüyor ama bazen öğleden sonralarına kadar duruşmalar sarkabiliyor. Duruşma salonu kapılarından ayrıldığımızda dosya alınmış oluyor. Bu nedenle adliye koridorlarını daha işlevli hale getirilmesi gerekiyor."

BEBEĞİN ALTINI DEĞİŞTİRMEK DAHA BÜYÜK PROBLEM

Bebeğin altını değiştirmenin emzirmekten daha büyük bir problem olduğuna işaret eden Dilki, şunları kaydetti:
"İnsanlar, 'Bu ne yapıyor' dercesine bakışlarını üstünüze çeviriyorlar. Alt bakım sırasında tiksinircesine bakanlar oluyor. Biz anneler, adliye içinde anne ve bebeklerin bir arada vakit geçirebileceği bebek bakım odası, burada emzirme koltukları, alt değiştirme yatakları, lavabosu, çöp kovaları ve saat istiyoruz."

Yorumlar