Muş’ta aranan şahısların yakalanması için operasyon

Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda 17 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta aranan şahısların yakalanması için operasyon

Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda 17 kişi gözaltına alındı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik Türkiye genelinde eş zamanlı olarak operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bina içerisinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık, hükümlü veya tutuklunun kaçması ve nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarından hakkında 5 yıl 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama ve hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, resmi belgede sahtecilik ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından hakkında 3 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kamu malına zarar verme ve kilitlenmek suretiyle muhafaza alınan eşya hakkında hırsızlık suçundan hakkında 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası bulunan 1 şahıs, mala zarar verme suçundan hakkında 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanarak tutuklandı. Borçlunun ödeme şartını ihlal suçundan haklarında 3’er ay kesinleşmiş hapis cezası olan 3 şahıs serbest kalırken, 2 şahıs da tutuklanmıştır. PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranması bulunan 1 şahıs ile resmi belgede sahtecilik, hükümlü veya tutuklunun kaçması, başkalarına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanma suçundan hakkında yakalama emri bulanan 1 şahıs ise çıkarıldığı adli mercilerce ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ayrıca çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 5 kişi ile toplamda 17 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı operasyonda 7 şahıs tutuklanmış, diğer şahıslar hakkında da gerekli yasal işlemler yapılmıştır” denildi.

Yorumlar