AK Partili kadınlardan CHP’li Gökhan’a tepki

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a AK Parti Kadın Kolları ve çeşitli STK temsilcileri tepki gösterdi.Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerinin kadın üyelerinin de katıldığı basın açıklamasına AK Parti ilçe başkanları...

Google Haberlere Abone ol
AK Partili kadınlardan CHP’li Gökhan’a tepki

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a AK Parti Kadın Kolları ve çeşitli STK temsilcileri tepki gösterdi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerinin kadın üyelerinin de katıldığı basın açıklamasına AK Parti ilçe başkanları da destek verdi. “Barışın Kenti Çanakkale’de Kadına Şiddete Hayır” pankartı açıldı. AK Parti Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, "Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’na karşı son derece saldırgan, faşizan, anti-demokrat, baskıcı bir tutum sergileyerek, ‘sus, kes, konuşma’ gibi kaba, hakarete varan sözler sarf etmiştir. Seçilmiş bir meclis üyesine, üstelik bir kadına karşı bunlar kabul edilemez. Yeri geldiğinde kadınlara adil davranması gerektiği konusunda ahkam kesen belediye başkanı gitmiş, yerine gözleri dönmüş, saldırgan biri gelmiştir. Özgürlüğün, barışın, dostluğun şehri Çanakkale’de demokrasiyi, adaleti ve düşünce özgürlüğünü ağzından hiçbir zaman düşürmeyen belediye başkanı, bir bayana nasıl davranacağı konusunda çelişkili tavırlar sergileyerek, biz Çanakkaleli kadınları yanıltmıştır. Siz hangisisiniz sayın Ülgür Gökhan? Yoksa senden olana şefkat, senden olmayan, senin gibi düşünmeyene şiddet mi uyguluyorsunuz? Nerede kaldı sizin adaletiniz? Ayrıca ifade özgürlüğüne verdiğiniz önemi, bir kadının, üstelik seçilmiş bir kadının konuşmasına tahammül edemeyerek mikrofonu kapattırmanızı nasıl açıklayacaksınız? Yoksa ifade özgürlüğü de sadece sizin gibi düşünenler için mi geçerli? Biz kadın-erkek fırsat eşitliğini olduğu şekilde yaşamak istiyoruz. Sizin gibi, sadece benim gibi düşünenlere özgürlük, eşitlik değil, herkese adalet, herkese özgürlük, herkese eşitlik muamelelerinin yapıldığı bir şehirde yaşamak istiyoruz ve bu özelliklere sahip başkan istiyoruz. Sizi samimi ve gönüllü bulmuyoruz” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara göndermiş olduğu mesajı okuyan Aydoğan, Gökhan’ın bu hareketi ile sözü ve özünün farklı olduğunu ifade etti.

Yorumlar