Hakkari'deki terör saldırısı

- ATSO Başkanı Uslu: - "Bölücü terör örgütü alçakça yapılan saldırıları planlayanlar, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar" - Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Fırat: - "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine sabır diliyorum. Yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun"

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'deki terör saldırısı

ADIYAMAN (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 6 asker ve 2 güvenlik korucusunun şehit düştüğü terör saldırısı Adıyamanlı sivil toplum kuruluşlarınca kınandı.

Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün ekonomi adına Türkiye'de güzel bir gelişme olduğunu ve yerli otomobil için imzaların atıldığını belirtti.

Bu gelişmenin gelecek adına güzel bir gelişme olduğunu ancak Hakkari'den gelen terör saldırısı haberinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"Maalesef terör kanlı yüzünü, acımasız yanını, hain niyetini bir kez daha açığa vurmuştur. Hayatını kaybeden 6 askerimiz ve 2 güvenlik korucusu şehitlerimiz için acımız sonsuzdur. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Bölücü terör örgütü alçakça yapılan saldırıları planlayanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına terör saldırısını lanetliyorum. Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik gerçekleştirilen hiçbir terör saldırısını tasvip etmiyor, bu saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz."

Güvenlik güçlerinin teröristlere karşı yürüttüğü mücadeleyi desteklediklerini dile getiren Uslu, "Saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının en kısa zamanda yakalanıp cezalandırılacağına inanıyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmayı hedefleyen saldırıları yapanların asla hedeflerine ulaşamayacaklarını bir kez daha deklare ediyor, sinsice saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat ise Hakkari'deki hain terör saldırısını kınadıklarını kaydetti.

Fırat, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine sabır diliyorum. Ayrıca yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Yorumlar