Eski YARSAV Başkan Yardımcısı Aydın hakkında fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan YARSAV’ın eski Başkan Yardımcısı ve Danıştay üyesi Oktay Aydın hakkında ’Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) yöneticisi’ olmak suçlamasıyla fezleke hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Eski YARSAV Başkan Yardımcısı Aydın hakkında fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan YARSAV’ın eski Başkan Yardımcısı ve Danıştay üyesi Oktay Aydın hakkında ’Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) yöneticisi’ olmak suçlamasıyla fezleke hazırlandı.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Tamöz tarafından hazırlanan fezlekede, bizzat örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatı ile 2008 yılından itibaren örgüt mensuplarının YARSAV’ın içine sızdığı belirtildi. 2010 yılında HSYK seçimlerinde yarışan iki gruptan birinin YARSAV olduğunun bilindiği kaydedilen fezlekede, FETÖ örgütü mensuplarının YARSAV’da da etkili olduğu, seçim sırasında da bu üyelerin daha güçlü oldukları bakanlık listesi olarak nitelendirilen grubu desteklediklerinin görüldüğü ifade edildi.

"Örgüt tarafından Danıştay’a gönderilmesine karar verilen isimlerden biridir"

Aydın’ın FETÖ’nün yargı içerisindeki yapılanmasında bulunduğu, örgüte üye olmakla birlikte örgüt içinde yönetici konumunda olduğunun anlaşıldığı kaydedildi. Aydın’ın örgüt lideri Gülen’in talimatı ile YARSAV üyesi olduğu bildirilen fezlekede, "Bilahare derneğin yönetim kurulunda görev alarak, derneğin örgüt tarafından ele geçirilmesinde etkin rol oynayanlardan biri olduğu anlaşılmıştır. FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütü mensubu olması dolayısıyla da Bülent Çiçekli’nin evinde yapılan toplantı sonucunda Danıştay’a gönderilmesine karar verilen isimlerden biridir. Oktay Aydın’ın idari yargı hakimliğine başlamasına müteakiben örgüt yapılanması içerisinde oluşturulan hakim adayları evlerinde yapılan toplantılara katıldığı da anlaşılmaktadır" denildi.

ByLock kullanıcısı

Fezlekede, Aydın’ın FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı olan ByLock’ı kullandığının tespit edildiği bildirilerek, "Oktay Aydın’ın 129 bin 862 satırlık ByLock abone listesindeki 14 bin 618’inci satırda kaydının olduğu, tespit edilen ilk tarihin 12.10.2014 olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kendini etrafına solcu olarak tanıttığı vurgulandı

Aydın’ın, kendisini sol görünümlü sosyal demokrat bir kişi olarak etrafına tanıttığı, yaşam tarzı olarak da bu çerçeve içinde görünmeye çalıştığı vurgulandı. Diğer örgüt mensuplarının yaptığı gibi Aydın’ın da kendini gizlemeye çalıştığının altı çizilen fezlekede, örgütün kendine verdiği talimatlar sonucu Aydın’ın hareket tarzını belirlediği ve bu rolü oynamaya devam ettiği, sosyal medya paylaşımlarını da bu doğrultuda yaptığı belirtildi.

"Pensilvanya’nın özel iltifatı ve selamı"

FETÖ’den yargılanan eski Danıştay üyesi Hamza Eyidemir ifadesinde, Aydın’ın Pensilvanya’nın özel iltifatına ve selamına göre yönetiminde görevini devam ettirdiğini duyduğunu anlattı. Eyidemir ifadesinde ayrıca, "17-25 Aralık sürecinden önceki bir gün ben, Galip Tuncay Tutar, Hüseyin Oğuz, Haşim Güney, Oktay Aydın ve Vahit Bektaş bir arada otururken Galip Amerikan’dan geldiğini ve özel olduğunu söylediği 1 adet 1 doları cebinden çıkardı ve bize gösterdi. Bu esnada grup içinde bulunan fakat kim olduğunu hatırlamadığım birisi bu 1 doları Galip’ten aldı ve karşılığında 30 ya da 50 dolar verdi ve toplantıda benim haricimde diğer kişiler bu 1 dolardan kendilerinde de olduğunu söylediler" dedi.

"Sen merak etme, çok yakında çok güzel şeyler olacak"

Eski Danıştay üyesi Vahit Bektaş şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde, "Bedrettin Işıldak ve Oktay Aydın gibi örgüt mensupları ile birlikte Danıştay’da odalarımızda yapmış olduğumuz sohbetlerde hükümetle kavganın büyüdüğünü, bu olayın nereye gideceği şeklinde konuşmamıza müteakiben Bedrettin Işıldak ve Oktay Aydın ‘sen merak etme, çok yakında çok güzel şeyler olacak’ şeklinde cevaplar vermişlerdi" dedi.

Fezlekede, FETÖ’den yargılanan eski İdari Yargı Hakimi Uğur Güngör’ün itiraflarına yer verildi. 17/25 Aralık 2013 sürecinden sonra örgüt içerisinde kendilerinden sorumlu "Kenan" kod adlı şahsın yönlendirmesi ile bir eve toplantıya gittiğini ve orada eski Danıştay üyesi Oktay Aydın, eski Ankara Savcısı Mehmet Karabidek, eski Yargıtay Tetkik Hakimi Akın Karakaş’ın bulunduğunu aktaran Güngör, şunları kaydetti:

"Oktay Aydın, YARSAV üyesi olmasanız bile bundan sonra bu çizgide hareket etmeye ve YARSAV üyeleri ile ilgili yapılacak çalışmalarda idari yargı kısmında yer alacağımızı belirtti. Bu görüşmelerden sonra yapı içerisinde oluşturulan ’Sivaslılar Birimi’ içerisinde yer aldım. Bu aşamada Oktay Aydın’ın talimatı sonucu sol ve sosyal demokrat yazarlara ilişkin kitapların, gazetelerin ve sosyal medya hesaplarını takip ettim. YARSAV üyesi yargı mensupları ile irtibat kuruldu ve 2014 yılında yapılan HSYK seçimlerine ilişkin YARSAV içerisinde yapılacak strateji belirlendi. Fetullah Gülen yapılanması içerisinde bulunan kişilerle ilişki kurmamamızı istedi."

Yorumlar