OMÜ’de “Dünyanın Beklediği Genç” söyleşisi

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği etkinlikte, konuk konuşmacı olarak davet edilen gazeteci-yazar Ahmet Özköse, "Dünyanın Beklediği Genç" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.OMÜ’den...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ’de “Dünyanın Beklediği Genç” söyleşisi

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği etkinlikte, konuk konuşmacı olarak davet edilen gazeteci-yazar Ahmet Özköse, "Dünyanın Beklediği Genç" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

OMÜ’den ve çevre illerden pek çok öğrenci ve vatandaşın katıldığı etkinliğe; TÜGVA Samsun İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu, SAMİMDER Başkanı M. İrfan Yetik ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Kesgin de katıldı.

"Dünyanın beklediği gençlik bu topraklardan çıkacaktır"

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını TÜGVA Samsun İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu yaptı. Konuşmasına Batı dünyasının geçmişte yaptığı insan haklarına aykırı uygulamalardan trajik bir örnek vererek başlayan Hakan Durmuşoğlu, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Müslümanların yaşadığı acılardan bahsetti. Durmuşoğlu, "Dünyanın beklediği genç; hak kuvvette değil, kuvvet haktadır düsturunu haykırabilen, Dünya 5’ten büyüktür sillesini zalime savurabilendir. Dünyanın beklediği gençlik, bu topraklardan çıkacaktır. Ben bu gençliği, tüm samimiyetimle bu salonda görüyorum” dedi.

TÜGVA İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu, söyleşi için Ahmet Özköse’ye ve tüm katılanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Söyleşide TÜGVA’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nden görüntülerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiirle sunulduğu bir sinevizyon gösterisi de gerçekleştirildi. Ardından gazeteci-yazar Ahmet Özköse "Dünyanın Beklediği Genç" konulu söyleşisinde katılımcılarla çeşitli bilgiler paylaştı.

"İslam dünyasındaki çaresizlik nasıl aşılır?"

Orta Doğu’nun değişik bölgelerinde savaş muhabirliği yapan, çeşitli dergi ve gazetelerde çalışmasının yanı sıra belgeselcilik geçmişi de bulunan Ahmet Özköse gerçekleştirdiği söyleşide İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılar ve çaresizlikten bahsetti. İslam dünyasının, Suriye ve Arakan’da yaşanan zulüm karşısında çaresizlik sendromu yaşadığını kaydeden Özköse "Sadece sosyal medyada tepki göstermenin yetmeyeceğini bilmenin çaresizliğini hissediyoruz. ‘Bu çaresizlik nasıl aşılır ve biz nasıl gençler olmalıyız?’ bugün bunları konuşacağız" diye konuştu.

Ahmet Özkese’nin söyleşisinin ardından Grup Yürüyüş isimli grubun verdiği konserle etkinlik sona erdi.

Yorumlar