Korkuluk Festivali’ne yoğun ilgi

Türkiye’nin en eğlenceli festivali Barbaros Oyuk Festivali ikinci gününde de çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Barbaros Köy Meydanını dolduran ziyaretçiler, festivalin hem çok güzel hem de çok anlamlı olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Korkuluk Festivali’ne yoğun ilgi

Türkiye’nin en eğlenceli festivali Barbaros Oyuk Festivali ikinci gününde de çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Barbaros Köy Meydanını dolduran ziyaretçiler, festivalin hem çok güzel hem de çok anlamlı olduğunu belirtti.

Daha önce “oyuk”un ne demek olduğunu bilmediklerini unutulan değerleri festivaller sayesinde hatırladıklarını belirten ziyaretçiler, “Burası mükemmel bir yer. Havası çok güzel. İnsanları çok sıcak kanlı. Yapılan oyuklar çok güzel. Oyukların üzerilerine yazılan yazılar çok anlamlı. Özellikle kadınların elleriyle yapmış oldukları mis kokulu yemekler festivale daha da çok anlam katıyor” dedi.

Köy girişinde ve köy meydanına yer alan oyuklar ise gelenler tarafından oldukça ilgi görüyor. Çeşit çeşit yapılan oyuklar ve üzerlerine yazılan yazılarla, oyuklar misafirlere “üretin” diye sesleniyor. Ekilmekten vazgeçilen tarlaları beklemekten yorulan oyuklar köylülere ve gelenlere unutulmaya yüz tutan değerleri hatırlatıyor.

Yerel Lezzetler Yarışması

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerde köy meydanında “Yerel Lezzetler Yarışması” gerçekleşti. Barbaros Köyü’nün hamarat kadınları mis gibi kokan “ev ekmeği”, tap taze “köy peyniri” ve birbirinden lezzetli “zeytinyağlı yemekler” ile yarıştılar. Kadınlar yapmış oldukları lezzetleri ise jüri üyelerine sundu.

“Umduğunu değil bulduğunu ye”

Barbaros Oyuk Festivali’nin en farklı etkinliklerinden biri de Çat Kapı Evleri. Köylüler gelenleri lokantalara değil, evlerine davet ediyor. Barbaroslular “umduğunu değil bulduğunu ye, iç, öde” diyerek evlerinin kapılarını gelen misafirlere açıyorlar. Gelen misafirler ise bahçelerden toplanan sebzelerle pişirilen yemekleri, Barbaroslu hamarat kadınlar tarafından yapılan çalkama, katmer, patlıcan balığı gibi yöresel yemekleri yemenin keyfini çıkartıyorlar.

Çocuklara eğlence

Festivale gelen misafirlerin çocukları da unutulmadı. Festivalde ailelerin çocuklarıyla birlikte oyuklarını yapabilecekleri alanlar yer alıyor. Çocukların açık havada güzel zaman geçirmeleri için labirent ev, çuval ile yarışma gibi bir çok etkinlik düzenleniyor.

Yorumlar