Hat sanatçısından sıla-i rahim sergisi

Doğduktan 6 ay sonra memleketinden ayrılmak zorunda kalan hat sanatçısı, 70 yıl sonra memleketinde hat sergisi açtı.Doğduktan 10 gün sonra kan kaybından annesini kaybeden 70 yaşındaki hattat Meral Özsu, hem akrabalarının izini sürebilmek...

Google Haberlere Abone ol
Hat sanatçısından sıla-i rahim sergisi

Doğduktan 6 ay sonra memleketinden ayrılmak zorunda kalan hat sanatçısı, 70 yıl sonra memleketinde hat sergisi açtı.

Doğduktan 10 gün sonra kan kaybından annesini kaybeden 70 yaşındaki hattat Meral Özsu, hem akrabalarının izini sürebilmek hem de memleketine olan vefa duygusunu yaşayabilmek amacı ile Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi’nde Sıla-ı Rahim adlı hat sergisi açtı.

Beş günlük sergi açılışında konuşan Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem “Bir sanatı gelecek kuşaklara aktarmak için emek çekmiş bir hanımefendi ile karşı karşıyayız. Ustamız, hemşehrimiz, yıllar sonra tekrar Ödemiş’e gelip ürettiklerini bize gösterdi. Kendi el emeğiyle yaptığı tablolardan iki tanesini de bize armağan etti. Bu tabloları gelecek kuşaklara aktarmağa çalışacağım” dedi.

Birgi Ulu Camii’ne asılacak

70 yıldır ayrı olduğu memleketinde hat sergisi açmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirten Hattat Meral Özsu, “Ben Mübadele göçmeniyim. Yedi aylığa kadar Ödemiş’te kalmışım. Annem, ben 10 günlükken hayatını kaybetmiş. Ailevi nedenlerden dolayı babam beni önce İzmir’e oradan da İstanbul’a götürmüş. Burada Süleyman Berk hocamızdan hat sanatını öğrendim. Hala da öğrencisiyim. Bize yalnızca hat sanatını göstermedi. Hayata bir pencere açıp panoramik olarak hayatı gösterdi. Kendisine minnet borçluyum. Yaklaşık 20 yıl önce ziyaret ettiğim Ödemiş’e eşim Tanju ve kızım Ayça Turan ile birlikte yeniden geldim. Vesile ile annemizin mezarını da düzenlemek istiyoruz. 36 eserimi Yıldız Kent Arşivi Müzesi’nde 21 Mayıs’a kadar sergiliyorum. Belediye başkanımıza ve kaymakamımıza birer tane tablo armağan ettim. Uygun buldukları mekana bu tabloları asabilirler” dedi.

Tabloların Birgi Ulu Camii’ne asılacağı öğrenildi.

Yorumlar