Seri katili yakalatan vatandaşa ödül

Atalay Filiz'in görüldüğü yeri ve bindiği son minibüsün plakasını polise bildiren Mustafa Alsu, zanlının yakalanmasında önemli rol oynadı

Google Haberlere Abone ol
Seri katili yakalatan vatandaşa ödül
İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in görüldüğü yeri ve bindiği son minibüsün plakasını polise bildiren Mustafa Alsu, zanlının yakalanmasında önemli rol oynadı.

Polise yaptıkları ihbarlarla Filiz'in yakalanmasında katkısı bulunan iki kişiden biri olan Mustafa Alsu, zanlıyı nasıl yakalattığını AA'ya anlattı.

Menderes'te bir kahvehanede çaycı olarak çalışan 53 yaşındaki Alsu, dün sabah kahveyi açtıktan sonra bir süre gazete okuduğunu dile getirerek, Atalay Filiz'le ilgili haberlere göz attığını anlattı.
Her gün Filiz'in haberlerini okuduğunu aktaran Alsu, "Bir baktım karşımda duruyor adam.

Yanımda 3 kişi vardı, gazetedeki fotoğrafı gösterdim 'bakın bakalım bu o değil mi?' diye onlara da sordum. Fotoğrafa baktılar, yolun karşısındaki durakta bekleyen kişiye baktılar, 'o' dediler. Bizim baktığımızı görünce arkasını döndü." diye konuştu.

Alsu, gördükleri kişinin aranan kişi olduğuna ilişkin, iki müşterisinin de görüşünü aldığını kaydederek, şunları ifade etti:

"Bitkin görünüyordu. Elinde mont vardı, bizim buranın insanı olsa niye mont taşısın, belli ki dışarıda yatıyordu. Sırt çantası vardı, su vardı yanında. Bakışımızdan rahatsız olunca yürümeye başladı. Hemen polis hattı 155'i aradım, haber verdim. Sonra dolmuşa bindi. İzmir'e doğru giden Bulgurca - Sarnıç dolmuşuna bindi. Tekrar 155'i aradım, dolmuşun plakasını verdim. Sonra öğrendim ki yakalanmış."

Olayın ardından İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş'la görüştüğünü, kendisine teşekkür ettiğini kaydeden Alsu, "zanlının yakalanmasına yardımları nedeniyle kendine ödül verileceğini" söylediğini anlattı.

Emniyet Müdürlüğünün, ihbarlarıyla Filiz'in yakalanmasında önemli rol oynayan Taha Gürses ve Alsu'ya ödül vereceği öğrenildi.

Yorumlar

Fiko Geçmiş olsun