İzmir'deki PKK operasyonu, 11 gözaltı

İzmir'de düzenlenen PKK operasyonlarında gözaltı sayısı 11'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki PKK  operasyonu, 11 gözaltı
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, terör örgütü PKK'nın büyükşehirlerde ses getirecek kanlı eylem planının, istihbarat ve terörle mücadele polislerinin başarılı çalışmasıyla önlendiğini belirterek, "PKK'nın eylem talimatı doğrultusunda, kuzey Irak'tan sınırı geçerek ilimize gelen bomba eğitimi almış, özel yetiştirilmiş terörist, kontrollü şekilde takip edilerek başarılı operasyon sonucu tüm bağlantılarıyla kısa sürede deşifre edilerek yakalandı." dedi.

Uzunkaya, terörle mücadeleyi titizlik içerisinde sürdürdüklerini söyledi.

Terör örgütü üyelerinin bombalı eylem için kente geldiği, eylem için keşif yapıldığı yönünde edinilen istihbarat bilgileri doğrultusunda teknik ve fiziki takip başlatıldığı bilgisini paylaşan Uzunkaya, örgüt üyesinin kentte bağlantı kurduğu kişilerin de tek tek tespit edildiğini, ardından operasyon başlatıldığını aktardı.

"Terör örgütü PKK'nın eylem talimatı doğrultusunda, kuzey Irak'tan sınırı geçerek ilimize gelen bomba eğitimi almış, özel yetiştirilmiş terörist, kontrollü şekilde takip edilerek başarılı operasyon sonucu tüm bağlantılarıyla kısa sürede deşifre edilerek yakalandı." diyen Uzunkaya, "Terör örgütü PKK'nın büyükşehirlerde ses getirecek kanlı eylem planı, istihbarat ve terörle mücadele polislerimizin başarılı çalışmasıyla önlendi." ifadesini kullandı.

Uzunkaya, operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların sorgularının tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak bilgilerin de titizlikle değerlendirileceğini ifade etti.

Gözaltı sayısı 11'e yükseldi

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bombalı saldırı amacıyla kente geldiği belirlenen Mehmet Demir, Ahmet Dündar ve Dündar'ın yeğeni Ömer Dündar'ı 440 gram A4 tipi patlayıcı malzeme ve bağlantılı oldukları belirlenen 6 kişiyle yakalamalarının ardından, bugün de teröristlerle irtibatları bulunduğu tespit edilen 2 kişi daha gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen 11 zanlının işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Ormanlık alanındaki çalışma polis helikopterinden kaydedildi

Öte yandan, Karabağlar ilçesi Limomtepe semti yakınındaki ormanlık alanda terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyona havadan destek veren polis helikopterinin çektiği görüntülerde, sarp arazide yürütülen çalışmalar yer aldı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın da bizzat ormanlık alana giderek, operasyonu ekiplerinin başında yönettiği öğrenildi.

Operasyon

İzmir'de terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği bilgisi üzerine çalışma başlatan polis, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve eylem için kuzey Irak'tan İzmir'e geldiği belirlenen Mehmet Demir (23), kendisini kentte karşılayarak yardım eden terör örgütü üyeleri Ahmet Dündar (36) ile yeğeni Ömer Dündar'ı takibe alarak bağlantılı oldukları kişileri tespit etmişti.

Terör örgütü üyelerinin, eylemde kullanılması hedefiyle başka bir örgüt üyesi tarafından kente getirilen patlayıcıyı teslim alarak Limontepe'de ormanlık alana saklamak istediklerinin belirlenmesi üzerine operasyon başlatılmış, ilk etapta Ömer Dündar 440 gram A4 tipi bomba malzemesini gömmeye çalışırken, orman içine kaçan Mehmet Demir ile Ahmet Dündar ise bölgenin çember altına alınarak hava destekli arama başlatılması sonrası yakalanmıştı.

Polis, terör örgütü üyelerinin bağlantılı oldukları kişilerin evlerine de eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, bir kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile Glock marka bir tabanca ve buna ait 18 mermi ele geçirmişti.

Eylem için İzmir'e gelerek kentteki örgüt bağlantılı Ahmet Dündar ve yeğeni Ömer Dündar'la iletişim kuran Iğdır nüfusuna kayıtlı Mehmet Demir'in, 2014 yılında Sütçü İmam Üniversitesinde öğrencisiyken örgüt üyelerince kandırılarak dağ kadrosuna dahil edildiği, başta bombalı eylem olmak üzere bazı konularda özel eğitimden geçirildiği belirlenmişti.

Demir'in beraberindekilerle, İzmir'deki bağlantıları aracılığıyla başta AK Parti binaları olmak üzere, vatandaşların yoğun tercih ettiği bölgelerde keşif gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.

Yorumlar