İzmir'deki cinsel saldırı davası

Bornova'da üniversite öğrencisi kıza cinsel saldırıda bulunulmasına ilişkin yargılanan sanıklara verilen cezayı az bulan Yargıtayın kararı bozması üzerine yeniden görülen davada, mağdurenin tekrar dinlenmesi kararından vazgeçildi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki cinsel saldırı davası
 İzmir'in Bornova ilçesinde üniversite öğrencisi kıza cinsel saldırıda bulunulmasına ilişkin davada yargılanan 2 sanığa alt sınırdan ceza verilmesi nedeniyle kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden görülen davada, yargılamaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle mağdurenin tekrar dinlemesi kararından vazgeçildi.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Gökhan Muşmula, sanık ve mağdur tarafın avukatları, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun avukatları katıldı.

Mahkeme heyetindeki değişiklik nedeniyle dosyadaki tutanaklar ve yapılan işlemler okundu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından, sanık Muşmula'nın yargılamaya konu olan başka bir dava dosyasının Yargıtay'dan onanan kısmıyla ilgili cezaevinde bulunduğu ve denetimli serbestlikten yararlanamayacağına dair yazının dosyaya konduğu belirtildi.
Avukat Cansu Dereli, müvekkili olan üniversite öğrencisi E.E'nin tekrar duruşmaya getirilip beyanın alınması "zaten bozulmuş ruh sağlığını iyice bozacağını" savunarak müvekkilinin yeniden dinlenmesinden vazgeçilmesini mahkeme heyetine iletti.
Mahkeme heyeti, her ne kadar E.E'nin dinlenmesi konusunda geçen duruşma karar verilmişse de mağdurenin yeniden dinlenmesinin yargılamaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle bu konudaki ara karardan vazgeçilmesine, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ali Yavaş'ın gelecek celsede hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile sanık Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula'nın yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
- Olay
Bornova ilçesindeki metro istasyonunda, 2010 yılının Kasım ayında dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi E.E, barda tanıştığı İ.O.D. ile otobüs durağında beklerken kendilerini eve bırakmak isteyen iki kişinin aracına bindiklerini, araçtaki iki kişinin bir süre sonra İ.O.D'yi zorla araçtan indirdiğini ve kendisine de döverek cinsel saldırıda bulunduğunu bildirmişti.
E.E'nin verdiği plaka bilgisinden yola çıkılarak gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan iki kişi hakkında dava açılmıştı.
Yargılama sonunda, İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iki sanığa ''nitelikli cinsel saldırı'' suçundan 9 yıl 2'şer ay, ''cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama'' suçundan ise 5'er yıl olmak üzere, 14 yıl 2'şer ay hapis cezası vermişti.
Yargıtay ise üniversite öğrencisi E.E'ye karşı işlenen suçun niteliği, sanıkların olayda kasıtlı kusurlarının yoğunluğu ve mağdurenin ruh sağlığının bozulması nedeniyle sanıklara verilecek cezanın daha fazla olması gerektiğini gerekçe göstererek bu kararı bozmuştu.

Yorumlar