İzmir'de jandarmaya yönelik terör saldırıları

Saldırılara ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklandı, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de jandarmaya yönelik terör saldırıları
Kemalpaşa ilçesinde Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı ile jandarma aracına ateş açılmasıyla ilgili adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı ile jandarma aracına ateş açılması olayı sonrası düzenlenen operasyonda, "PKK/KCK ve Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) üyesi olmak ve terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlamasıyla gözaltına alınan 8 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından Kemalpaşa Adliyesine sevk edildi.

Zanlılardan M.T, F.T, S.T, M.T, M.A ve M.S. tutuklandı, diğer iki şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kemalpaşa'da 23 Şubat ve 9 Mart'ta jandarmaya yönelik saldırılarla ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü koordineli çalışma sonucu, "saldırıların terör örgütleri PKK/KCK ve HBDH tarafından yapıldığı ve terör örgütlerinin Ege Bölgesi'nde yeni bir yapılanmaya gittiği" belirlenmiş, polis ve jandarmanın ortak operasyonunda 8 kişi yakalanmıştı.

Yorumlar