İzmir'de IŞİD şüphelileri adliye sevk edildi

Kemalpaşa ilçesindeki operasyonda gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de IŞİD şüphelileri adliye sevk edildi
İzmir'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, MİT ve İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekiplerinin, Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, DAEŞ üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 9 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Zanlılar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Rıza C'nin İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısını gerçekleştirdikleri belirlenen Dağıstan asıllı Rus vatandaşı, Kırgız ve Özbek vatandaşı canlı bombalarla toplantılara katıldığı, telefon irtibatıyla zanlıları yönlendirdiği tespit edildiği öğrenildi.

Suriye'deki çatışma bölgelerinde bulunduğu belirlenen Rıza C'nin, bölgeye götürdüğü bazı örgüt üyelerinin halen örgüt içinde faaliyet gösterdikleri bildirildi.

Rıza C. liderliğindeki grubun, İzmir'de örgütünün amaç ve çıkarları doğrultusunda Kemalpaşa ilçesinde eylem ve faaliyette bulundukları, terör örgütüne eleman ve lojistik destek sağladıkları ileri sürüldü.

Kemalpaşa ilçesinde 26 Ağustos'da düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen 9 kişi gözaltına alınmış, zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

 

Yorumlar