İzmir'de 38 polis tutuklandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında şube müdürleri, emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 41 emniyet mensubundan 38'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 38 polis tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin İzmir'de başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 41 emniyet mensubundan 38'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, FETÖ ile bağlantılı olduğu şüphesiyle 18 Temmuz'da açığa alınan, daha sonra haklarında verilen yakalama kararı doğrultusunda gözaltına alınan 184 emniyet personelinden 41'i, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aralarında şube müdürleri, emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 40 polis, savcılıkça sorgulandıktan sonra "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Zanlılardan biri ise sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerden, aralarında 3. sınıf emniyet müdürü Özden Şahintürk, 4. sınıf emniyet müdürleri Ömer Gökdeniz, Murat Somuncular, Abdullah Eğe, Harun Altunsoy, İbrahim Özdemir ve Galip Saygı'nın da bulunduğu 38 kişi mahkemece tutuklandı. Diğer iki emniyet personeli ise salıverildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan 203 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkartmış, 13'ü emniyet müdürü, 46'sı amir sınıfı personel olmak üzere 184 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

Yorumlar