'Gezici liseliler' neye uğradığını şaşırdı

İzmir'de Gezi olaylarında hayatını kaybeden eylemcilerin pankartlarıyla eylem yapan küçük bir grup liseli vatandaşların tepkisi üzerine gösteriden vazgeçti

Google Haberlere Abone ol
'Gezici liseliler' neye uğradığını şaşırdı
Son günlerde bazı liselerde küçük öğrenci grupları tarafından yapılan 'Gezi odaklı' eylemlerden biri de bugün İzmir'de yapılmak istendi. Ancak İzmirli vatandaşlar, Gezici liselilere tepki göstererek protesto gösterisi yaptırmadı. Bunun üzerine liseli öğrenci grubu yanlarında getirdikleri pankartları da toplayarak alandan ayrıldı. 

Karşıyaka İlçesi'nde 'Liseli Genç Umut' adı altında bir araya gelen bir grup öğrenci, basın açıklaması yaparak, eğitimde gerici öğretmen kadroları istemediklerini söyledi.

Karşıyaka Çarşısı'nda basın açıklaması yapan öğrenciler, "Okullarda siyaset yapmayı yasaklayan, ancak derslerde, konferanslarda sağduyusuz bir şekilde politika aşılamaya çalışan gerici öğretmen kadroları istemiyoruz" dedi. Öğrenciler, üzerlerinde, yaşamlarını yitirdikleri için karne alamayan bası liseli gençlerin (Berkin, Cansel, Umut, Oğuzhan) isimleri yer alan siyah balonları da havayı bırakıp, "Bu arkadaşlarımız alamadığı için biz de karne almayı reddediyoruz ediyoruz" dedi. Öğrenciler ayrıca eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim istediklerini dile getirerek, "Okullarımızda sıra arkadaşlarımızı rakip olarak görmek istemiyoruz. Bizler değerimizin kağıt üzerinde notlarla ölçüldüğü bu sistem son bulsun istiyoruz. Sınav baskısından daha fazla sıra arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu. 

VATANDAŞLAR DA ONLARI PROTESTO ETTİ

Basın açıklaması sırasında, çarşıda toplanan bir grup karşı görüşlü genç de onları protesto etti. Açıklamayı yapan öğrencilere "Defolun sizleri istemiyoruz" diye bağırdı. Berkin Elvan aleyhine de sloganlar atıldı. 'Liseli Genç Umut' adı altında açıklama yapan öğrenciler ise ellerindeki dövizleri toplayarak, karşılık vermeden oradan ayrıldı. Çevredekiler de karşıt görüşlü gençlere "Yapmayın çocuklar birbirinize düşman olmayın" diye seslendi.

Yorumlar