CHP'li belediye cemevine ait binayı yıktı

CHP İzmir Bayraklı'da, bir süredir belediye ile Yamanlar Cemevi yönetimi arasında yaşanan düğün salonu gerginliği, yıkımla sonuçlandı. Yıkıma tepki göstermek için toplananlara polis müdahalede bulundu

Google Haberlere Abone ol
CHP'li belediye cemevine ait binayı yıktı
Sonhaberler | Haber Merkezi 

İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri'ne bağlı Yamanlar Cemevi'ne gelir sağlayan düğün salonunu kaçak olduğu gerekçesiyle yıkacağını iki hafta önce açıklamıştı.

Bugün öğle saatlerinde yıkım ekibi bölgeye gitti. Cemevi yönetimi ve zabıtaları arasında yapılan ilk görüşmede düğün salonun yıkımına, var olan düğünlerin yapılmasından sonra ertelenmesine karar verildi.

Ancak vatandaşların dağılımı sırasında bir grup tarafından polise müdahale edildi. Yaşanan bu gerginlik sonrasında ertelenen yıkım uygulamaya konuldu. Cem evinin duvarları iş makinaları tarafından yıkıldı.

Yıkıma tepki gösteren vatandaşlara üzerine iki TOMA'dan atılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale gerçekleşti. Bu sırada Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürü Abdulhakim Kaya'ya fiziki saldırının yanı sıra kafasına demir sandalye ile vuruldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kaya'nın kafasına dikiş atıldı. Öte yandan belediyenin araçlarının taşlarla camları kırıldı.

Bayraklı Belediyesi yetkilileri, işletilen düğün salonun kaçak olduğunu belirterek, "Pazar yerinin bir bölümünde kaçak olarak düğün salonu işletiliyor. Bu durum yasalara aykırıdır. Yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararını mahkeme kaldırmasıyla, yıkım gerçekleşti" açıklamasında bulundu.

Yorumlar