Patates ve soğana müdahale geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, oranı ve ülkesi önceden belirlemiş olan paket dahilinde patates ve soğan için ülkeye kısmi giriş izni vereceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Patates ve soğana müdahale geliyor

Arz ve talep dengesizliği ve aşırı yağışlardan ötürü patates ve soğanda yaşanan olumsuz durumu fırsata çevirmek isteyen fırsatçıların ürünlerini stoklaması nedeniyle patatesin raflardaki fiyatının 6 liraya soğanın ise 6.5 liraya çıkmasının ardından Ekonomi Bakanlığı harekete geçti.

MÜDAHALE EDİLECEK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates ve soğanda yaşanan spekülatif harekete yönelik bugünden itibaren Ekonomi Bakanlığı olarak müdahale edileceğini duyurdu.

KISMİ GİRİŞ İZNİ

Bakan Zeybekci yaşanan spekülatif fiyat artışlarında üretici ve çiftçinin cebine para girmediğini belirterek bugünden itibaren oranı önceden belirlenmiş paket dahilinde kısmi patates ve soğan girişine izin vereceklerini kaydetti.

Yorumlar

Ali Patates soğanın fiyatlarının stokçulardan kaynaklandığını çocuklar bile duydu ancak yetkisini kullanıp bunları cezalandıracak kişiler ise kılını kıpırdatmıyor. Bu da akla şunu getiriyor. Bunlar korunan , kanunüstü kişiler. Yargı çalışmıyor, meydan boş. Gelişimiş ülkelerden birinde bu olay yaşansaydı çoktan hapse girmişlerdi ve fiyatlar normale dönmüştü.