Milas’ta gençlere Tıp Fakültesi anlatıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde Sebahattin Akyüz Fen Lisesi’nde okuyan 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine, Milas 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Tarık Çubukçuoğlu tarafından tıp fakültesinin özellikleri ve doktorluk mesleği...

Google Haberlere Abone ol
Milas’ta gençlere Tıp Fakültesi anlatıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde Sebahattin Akyüz Fen Lisesi’nde okuyan 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine, Milas 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Tarık Çubukçuoğlu tarafından tıp fakültesinin özellikleri ve doktorluk mesleği anlatıldı.

Milas’ta okulun konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, Okul Müdürü Aynur Buran, okulun 11 ve 12’nci sınıfında okuyan ve branş seçme sürecindeki öğrencilere yönelik, ‘Mesleki Tanıtım Etkinlikleri’ kapsamında özellikle tıp fakültesi tercihi yapacaklara yardımcı olmak istediklerini belirterek; “Gençlerimize; tıp fakültesinin özellikleri, doktorluk mesleği, 6 yıllık eğitim ve sonrasındaki süreç ile ilgili bilgi vermek üzere 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sayın Tarık Çubukçuoğlu’nu okulumuza davet ettik. Umarım siz sevgili gençler, doktorumuzu can kulağıyla dinler, bu meslek hakkında bilgi sahibi olursunuz. Davetimizi kırmayarak aramızda bulunan doktorumuza teşekkür ediyoruz” diyerek sözü, başhekim Çubukçuoğlu’na bıraktı.

Özellikle 6 yıllık ve sonrasında sınav dönemi ve hastanelerde geçecek staj sürecinin birçok zorluğu olduğuna dikkat çeken 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, kısaca özgeçmişini anlatarak; “Öğrencilik yılları oldukça keyifli geçerken, ders saatlerinizin dışındaki tüm zamanınızı kütüphanelerde kalın kitapların arasında geçirirsiniz. 3’ncü sınıftan itibaren hastanelerde uygulama dersleri başlar. Yani gününüzün büyük bir bölümü hastane koridorlarında ve hastaların arasında geçer. Bu süreç ben dahil birçok arkadaşımıza sıkıcı gelmiştir, hatta okuldan ayrılanlar bile olmuştur. 6’ncı yılın sonunda ise seçtiğiniz branşla ilgili çok sıkı bir sınava tabi tutulursunuz. Bazen alacağınız puan, seçtiğiniz branş için yeterli olmayabilir ve siz, başka bir alana yönlenirsiniz.

Her şeye rağmen son derece özel ve güzel bir meslektir. Elbette zorlukları vardır fakat severek yapıldığında, bir hayat kurtardığınızda tüm yorgunluğunuz, çektiğiniz tüm sıkıntılar yok olup gider” diyerek, tıp fakültelerinde öğrencilik yıllarını, hastanelerdeki staj ve sınav dönemlerini, mezun olduktan sonraki görevde geçen süreleri anlattı.

Öğrencilerden ilginç sorular

Başhekim Çubukçuoğlu’nun sohbet havasında geçen konuşmasının ardından salondaki öğrencilere söz hakkı verildi. ‘Aranızda tıp fakültesini tercih etmeyi düşünen var mı?” sorusu karşısında salondan kalkan çok sayıdaki eli gören Çubukçuoğlu; “Böyle bir tablo bizleri gelecek adına ve doktorluk mesleği adına heyecanlandırıyor” dedi.

Tıp fakültesine gitmeyi düşünen öğrencilerden ise doktorluk mesleği, 6 yıllık eğitim sürecinin nasıl geçeceğine ilişkin soruların yanı sıra, ‘hangi branş son yıllarda ülkemizde öne çıktı’ veya ‘hangi branş daha fazla para kazanıyor’ gibi ilginç sorular da geldi.

Etkinliğin sonunda Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Müdürü Aynur Buran tarafından Başhekim Çubukçuoğlu’na çiçek takdim edilirken, gerçekleşen etkinliğe hastane başhekiminin yanı sıra hastane müdür yardımcısı Arif Mazı da katıldı.

Yorumlar