NATO savaş gemileri Gürcistan'da

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığının TCG Edremit adlı mayın gemisi Batum Limani'na demir attı - NATO Birleşmiş Deniz Kuvvetleri (MARCOM) Komutan Yardımcısı Herve Blejean, Gürcistan İçişleri Bakanı Giorgi Mgebrişvili ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
NATO savaş gemileri Gürcistan'da

BATUM (AA) - Aralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın TCG Edremit adlı mayın gemisinin de yer aldığı NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) filosundaki gemiler Batum limanına demirledi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, TCG Edremit mayın gemisinin de görev aldığı SNMCMG-2 filosundaki 4 savaş gemisi Batum limanına geldi.

NATO Birleşmiş Deniz Kuvvetleri (MARCOM) Komutan Yardımcısı Herve Blejean'in de resmi temaslar için Gürcistan'a geldiği ve Gürcistan İçişleri Bakanı Giorgi Mgebrişvili tarafından kabul edildiği öğrenildi.

Taraflar arasında basına kapalı yapılan toplantıda, NATO ile Gürcistan arasında deniz kuvvetleri işbirliği değerlendirildi.

Mgebrişvili, Gürcistan'ın NATO ile Karadeniz bölgesinde barışın sürdürülmesi ve güçlendirilmesine önemli katkı sağladığını belirterek "NATO'nun deniz operasyonlarında katılımın daha da artırılması için hazırız, bu tabii ki Gürcistan'ın sahil koruma imkanlarını güçlendirecek, NATO ve müttefik ülkelerin deniz kuvvetleriyle uyumumuzu artıracak." ifadesini kullandı.

Blejean da NATO'nun Karadeniz'de 3 müttefikinin yanı sıra güvendiği ortağı Gürcistan'ın bulunduğunu dile getirerek NATO'nun Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine destek verdiğini vurguladı.

Komutan Yardımcısı Blejean, NATO Deniz Kuvvetleri ile Gürcistan İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Koruma Polisinin Sahil Koruma İdaresi ile işbirliğinin dinamik biçimde geliştiğini, 2018'de bu işbirliğinin daha da güçleneceğini söyledi.

Akşam saatlerinde aynı program kapsamında 2 NATO gemisinin daha Batum'a gelmesi bekleniyor.

Gemiler, 6 Kasım'a kadar Batum'da kalacak, ayrıca 3 gün boyunca taraflar ortak deniz tatbikatı düzenleyecek.


Yorumlar