Muğla'da 456 bin dekar arazi suya kavuşuyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'da tamamlanan, inşaatı devam eden, rehabilite edilen ya da proje ve planlama safhasındaki, aralarında Eşen Sulaması, Akgedik Barajı ve Dalaman-Akköprü Barajı'nın da bulunduğu sulama tesisleriyle yak.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 456 bin dekar arazi suya kavuşuyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'da tamamlanan, inşaatı devam eden, rehabilite edilen ya da proje ve planlama safhasındaki, aralarında Eşen Sulaması, Akgedik Barajı ve Dalaman-Akköprü Barajı'nın da bulunduğu sulama tesisleriyle yaklaşık 456 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

DSİ tarafından Muğla'da son 11 yılda işletmeye alınan tesislerle 190 bin 340 dekar zirai arazi suyla buluştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada Muğla'da hizmete açtıkları sulama tesisleriyle zirai verimliliğin arttığını belirterek, "Sulamada doğru metotların uygulanması, bu iki değerli kaynağın korunması için elzem. Uygulamaya koyduğumuz basınçlı borulu sistem, damlama ve yağmurlama metotlarıyla suyun en fazla kullanıldığı zirai sulamada tasarrufu sağlayarak, daha fazla verim alınmasını sağladık. Böylece çiftçilerimiz, tamamladığımız sulama tesisleriyle daha fazla gelir elde ediyor." dedi. DSİ Genel Müdürlüğü'nce tamamlanan ve rehabilite edilen tesislerle 190 bin 340 dekar araziyi suya kavuşturduklarını kaydeden Bakan Eroğlu, sulanan bu zirai alanlara, inşaatları devam eden projelerle 88 bin 700 dekar daha ekleneceğini söyledi. Proje ve planlama safhasında bulunan projelerle de 176 bin 950 dekar zirai alanı daha sulamak için çalıştıklarını, Muğla'da çiftçilerinin geleceğe artık umutla baktığını ve bu tesislerle sulanmayan arazi bırakılmayacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar