CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Dehşete kapıldım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internete düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasındaki telefon konuşması karşısında dehşete kapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Dehşete kapıldım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internete düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasındaki telefon konuşması karşısında dehşete kapıldığını söyledi.

30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimi öncesinde Trakya bölgesine seçim turuna çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Kırklareli’nde düzenlenen mitingde halkla buluştu. Buradan bölgenin ikinci durağı olan Edirne’ye gelen Kılıçdaroğlu, önce Selimiye meydanında halka hitap etti ardından şehrin en işlek caddesi olan Saraçlar’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Geceyi Edirne’de bir otelde geçiren Kılıçdaroğlu, saat 10:30 sıralarında Tekirdağ’da hareket etmek üzere otelden ayrıldı. Otel çıkışında bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin arasında geçen ve internete düşen telefon görüşmesi ile ilgili sorusuna Kılıçdaroğlu, söz konusu görüşmeyi bu sabah takip etme imkânı bulduğunu söyledi.

Tepkisini “Emin olun dehşete kapıldım” şeklinde ifade eden Kılıçdaroğlu, “Nasıl olur da bir ülkenin Başbakan’ı bir işadamını mahkum ettirmek için özel çaba harcar. Bu açıkça bize demokrasinin olmadığını gösteriyor.” dedi.
Başbakan’ın yasama ve yargının kendisi için ayak bağı olduğunu daha önce itiraf ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öyle anlaşılıyor ki, kendi diktasını egemen kılmak için her alana müdahale ediyor. İnsanları mahkum ettirmek için özel çaba harcıyor. Daha üzücü olanı, direnmesi gereken bir Adalet Bakanı’nın ‘Emredersiniz’ diye bir tavır takınması.”

    Eski Adalet Bakanı’nın ise şu anda Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Milletin yüzüne nasıl bakacak bunlar merak ediyorum. Hırsızlıkları ayyuka çıktı. Yolsuzlukları ayyuka çıktı. Şimdi de yargıya müdahaleleri ayyuka çıktı. Ve bu adam şu an hala meydan meydan dolaşacak bana oy verin diyecek. Senin hırsızlığına bu millet niye oy versin. Mahkemelere müdahale ediyorsun sana niye oy versin.” diye konuştu.

    “Sen düne kadar adalet, adalet diyordun. Nasıl olur da adalete müdahale edersin” diye soran CHP Genel Başkanı, sözlerin şöyle tamamladı: “Artık bütün dünya Türkiye’de bir dikta rejiminin olduğunu biliyor. Diktatörler yalancıdır, gerçekleri söylemezler. Belli kişileri düşman görürler ve onları mahkum etmek için özel çaba harcarlar. Bu kaset onun somut bir örneğidir.” CİHAN

Yorumlar