Demirtaş: “8 bin 612 firmaya 35,5 milyon TL destek verildi”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “2017 yılında 8 bin 612 firmaya 35,5 milyon TL destek verildi. Bizim amacımız Güney Adana’da bulunan esnaflara ulaşıp onlara KOSGEB’i anlatmak” dedi.Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında Adana Valiliği ve...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: “8 bin 612 firmaya 35,5 milyon TL destek verildi”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “2017 yılında 8 bin 612 firmaya 35,5 milyon TL destek verildi. Bizim amacımız Güney Adana’da bulunan esnaflara ulaşıp onlara KOSGEB’i anlatmak” dedi.

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında Adana Valiliği ve KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Küçük Esnafa Büyük Destek’ projesinin açılış toplantısı Çukurova Kalkınma Ajansı’nda düzenlendi.

“Bazı işletmeler KOSGEB’ten yararlanamıyor”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tanıtım filminin izlenmesiyle başlanan toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, projenin amacından bahsederek, “KOSGEB’in imkanlarından daha demek ki bazı işletmelerimiz yararlanmıyor. Bu projedeki amaç küçük işletmelerimiz nasıl yararlanabilir bu projeden. Şüphesiz büyük firmalarla rekabet edebilmesi için işletmelerimiz devletin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Hükümet ve devletimiz burada devreye giriyor ve KOSGEB aracılığıyla esnaflarımıza katkıda bulunuyor” diye konuştu.

“Bütün herkese ulaşmak istiyoruz”

2017 yılında 8 bin 612 firmaya 35,5 milyon TL destek sağladıklarını kaydeden Demirtaş, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bundan hem faiz hem de kredi desteği var. Bizim burada amacımız Güney Adana’da şu anda esnaflarımıza KOSGEB’e ulaşma imkanları olmayan arkadaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Onlara kısmet olursa kendi KOSGEB’te çalışan kamu görevlileri gidecekler, bir taraftan da inşallah o esnaflarımızın kendi muhasebeleri veya mali müşavirlerine eğitim programları verilecek. Biz o esnaflarımızın daha çok yararlanmasını istiyoruz. Daha çok istihdam artışı sağlayarak işsizliği azaltmalarını sağlamasını istiyoruz.”

Yorumlar