İstanbul'dan çıkanların geçtiği illerde trafik duruyor

Ramazan Bayramı tatili ile yaz tatilinin denk gelmesi İstanbul'un boşalmasına neden oldu. İstanbul'da normal zamanlarda yüzde yüzde 60'lara kadar ulaşan trafik yoğunluğu bugün yüzde 1'e kadar indi. İstanbul'dan ayrılarak yollara düşen vatandaşların geçtiği illerde ise trafik durma noktasına geliyor. Bolu ve Çanakkale'de trafik durma notkasında.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'dan çıkanların geçtiği illerde trafik duruyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte tatilciler İstanbul’dan ayrılınca, yoğunluk yaşanan yollar boş kaldı. Cumartesi günleri yoğunluk yaşanan kentte trafiğin bugün yüzde 1 olduğu görüldü. 

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte tatilciler dün İstanbul’dan ayrıldı. Cumartesi günleri yoğunluk yaşanan kentte adeta in cin top oynadı. Sabah saatlerinde trafik yoğunluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verilerine göre yüzde 1 olarak görüldü. E-5 Karayolu’nda ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, metrobüs durakları ise boş kaldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE BAKIM TRAFİĞİ

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü dışında trafik yoğunluğu yüzde 1. 

İstanbul'da yoğunluğun yaşandığı tek bölge bakım ve onarım çalışması nedeniyle şeritlerden bazıları kapalı olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. 

ÇANAKKALE'DE YOĞUNLUK

Çanakkale’de 4 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların oluşturdukları uzun kuyruklar çileye dönüştü. 

Tatilciler, Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında yoğunluk oluştururken Eceabat’tan Çanakkale’ye geçmek için sıra bekleyen araçların oluşturduğu kuyruk 5 kilometreye ulaştı.

4 günlük Ramazan Bayramı tatilini geçirecekleri bölgelere gitmek üzere yola koyulan tatilcilerin Çanakkale Boğazı’ndan geçebilmek için feribot iskelelerinde oluşturdukları uzun kuyruklar çileye dönüştü. Dün başlayan yoğunluk, Arife günüyle birlikte daha da artmaya başladı.


Çanakkale'de feribot kuyrukları kilometreleri buldu. Yoğunluk, güzergahtaki köprü gerekliliğini bir kez daha akıllara getirdi. 

Başta İstanbul olmak üzere Trakya’daki kentlerden tatilini geçirecekleri yerlere gitmek için yola çıkan sürücüler, sabahın erken saatlerinden itibaren feribot iskelelerinde uzun araç kuyruklarının oluşturdu.

Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında büyük yoğunluk yaşanıyor. Tatilciler, Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Eceabat’tan Çanakkale’ye geçmek için sıraya giren sürücüler ise oluşturduğu kuyruk 5 kilometreye ulaştı. Kilye Koyu’nu aşan kuyrukta bekleyen sürücüler, havanın sıcak olması nedeniylede zor anlar yaşadı. Tatilini Gökçeada’da geçirecek vatandaşlar Kabatepe feribot iskelesinde, Bozcaada’ya gidecek olan tatilciler ise Geyikli feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu.

Almanya’nın Hannover kentinden tatilini geçirmek üzere İzmir’e giden Kenan Tekin, “Yollar boştu. Ama feribot kuyruğu var. Burada herhalde yollardakilerden daha fazla bekleyeceğiz. Gelibolu’ya baktık, çok yoğundu, o yüzden buraya geldik. Şuanda yaklaşık 1 saattir kuyrukta bekliyorum. Birkaç saat bekleyeceğiz gibi görünüyor” diye konuştu.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Gelibolu-Lapseki, Eceabat-Çanakkale, Kilitbahir-Çanakkale, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında toplam 17 feribot ile saatsiz olarak sefer yapıyor.

TEM VE D100'DE YOĞUNLUK

 Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu ile D-100 karayolunun Kocaeli kesiminde uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek için yola çıkan vatandaşlar nedeniyle TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşanıyor.


TEM Otoyolu tarihinin en yoğun günlerinden birini yaşıyor. 

Özellikle Ankara istikametinde her iki yolun çift şeride düştüğü Tavşancıl, Hereke, Kirazlıyalı, Kuruçeşme, Gültepe ve Köseköy mevkilerinde trafik akışı zaman zaman durma noktasına geliyor. D-130 ile D-605 karayollarında ise normal akışında devam ediyor.

Karayolları ve trafik ekipleri ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ayrıca, Güney Marmara ile Ege ve Akdeniz bölgelerindeki kentlere gitmek isteyen vatandaşlar, Gebze ilçesindeki Eskihisar Feribot İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu.

Feribot işletmeleri sefer sayısını artırırken, Yalova'daki Topçular İskelesi'ne geçmeye çalışan araçların oluşturduğu kuyruk 2 kilometreyi aştı.

BOLU'DA TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, Tem Otoyolu Bolu Dağı mevkiinde yoğunluk oluşturdu.

Tem Otoyolu Bolu Dağı’nda yoğun bayram trafiği yaşanıyor. Bayram tatilini fırsat bilerek memleketlerine gitmek üzere yola çıkan tatilciler yoğunluğa neden oldu. Tem otoyolunun İstanbul-Ankara istikameti viyadükler mevkiinde yoğunluk nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Bolu Dağı Tüneline girmeden yaşanan yoğun trafik nedeniyle araçlar 20 kilometre hızla ilerleyebiliyor. Arıza yapan araçlar da otoyolun sağ şeridinde beklerken trafiği olumsuz etkiliyor. Trafik ve karayolları ekipleri yolun kapanmaması için önlemlerini artırdı.

Yorumlar