Ulaştırma Bakanı'nın çözümü: Ödemeye devam

Ulaştırma Bakanı Arslan, Mahmutbey gişeleri kaldırmak yerine geçici bir çözüm önerisi sundu. Arslan, gişeleri serbest geçiş sistemi haline getireceklerini söyledi. Bakan Arslan'ın iddiasına göre bu durum trafikte yüzde 30 rahatlama sağlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma Bakanı'nın çözümü: Ödemeye devam
İstanbul'da hafta içi ve hafta sonu farkı olmadan sürekli trafiğin tıkanık olduğu Mahmutbey gişelerine ilişkin hükümetten beklenen adım gelmezken; Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Mahmutbey geçici bir öneride bulundu. Bakan Arslan geçiş sistemini gişeden serbest sistem haline getireceklerini böylece yoğunluğu azaltacaklarını söyledi. Özellikle Bahçeşehir, Esenyurt ve Avcılar'da oturan vatandaşlar ise şehir içinde oturdukları halde ücret ödemeye devam edecekler. 

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İstanbullu sürücülerin kâbusu haline gelen Mahmutbey gişeleriyle ilgili konuştu.

Arslan şunları söyledi: Mahmutbey  adeta İstanbul’un dışında bir yerken şimdi kavşak haline geldi. Karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor. 

Biz İzmir – Seferihisar’da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, araçların duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz. 

Tam 2 aylık bir süremiz var. Serbest geçiş haline getirince yüzde 30 trafiğin rahatlamasını bekliyoruz. OGS – HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak. Bu yüzde 30 rahatlama sağlayacak. Ekim ayının sonunda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Etiler katılımı var, orayı da 30 Ekim’de devreye sokuyoruz.

ESENYURT, AVCILAR VE BAHÇEŞEHİR'DE OTURANLAR ÖDEMEYE DEVAM

Ulaştırma Bakanı Arslan, Esenyurt, Avcılar ve Bahçeşir'de oturan vatandaşların şehir merkezinde oturdukları halde ücret ödedikleri yönündeki isyanıyla ilgili olarak ise, "Mahmutbey gişelerinin tamamen ücretsiz olması yönünde talepler geliyor ama mesafe çok uzun. Otoyol yapıyorsunuz, oraya para yatırıyorsunuz. Yeni yatırımları yapabilmeniz için ücretli geçiş gerekli." dedi. 

 

Yorumlar