Tepkiler sonuç verdi, İBB zabıtalara soruşturma açtı

İstanbul Fatih'te seyyar satıcıyı darp eden zabıtalar hakkında İBB tarafından soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tepkiler sonuç verdi, İBB zabıtalara soruşturma açtı
Sonhaberler / Haber Merkezi

İstanbul'da Haliç sahilinde bir grup zabıta tarafından darp edilen tatlıcı Ali Kıtmir olayıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inceleme başlatıldı. Fatih'te zabıtanın seyyar satıcıya müdahalesine ilişkin, "uygunsuz durumun oluşmasına sebebiyet veren" görevliler hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Haliç sahilinde, seyyar tatlıcılık yapan Ali Kıtmir isimli vatandaş, daha önce arabalarını kırarak kullanılamaz hale getiren zabıtalara bu kez arabasını kaptırmak istemeyince darp edilmişti. Olay sosyal medyaya yansıyınca vatandaşlardan büyük bir tepki almıştı. Sosyal medya üzerinden İBB ve zabıtalara yönelik sert eleştiriler yöneltilmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Fatih İlçesi Balat Mevkii Fener Sahili civarında 12 Ekim Çarşamba günü yaşanan olayın incelendiği, bu uygunsuz durumun oluşmasına sebebiyet veren görevliler hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla soruşturma açıldığı belirtildi.

Bununla birlikte ilgili vatandaş ile hızlı bir şekilde iletişime geçildiği aktarılan açıklamada, "Ortaya çıkan zararın giderilmesi konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Konuyu tarafımıza ileten ve takipçisi olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar