Muhammet Ali için İstanbul'da cenaze namazı

Muhammed Ali için teravih namazının ardından Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Muhammet Ali için İstanbul'da cenaze namazı
ABD'de solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle cuma gecesi hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali için teravih namazının ardından Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Erbakan Vakfı'nca, Fatih Camisi avlusunda, teravih namazının ardından organize edilen törende, "Ringlerin ve Gönüllerin Şampiyonu Yumruklarıyla Emperyalizmi Dize Getiren Adam, Mekanın Cennet Olsun" pankartı açıldı. Namaz öncesinde basın açıklamasını okuyan Erbakan Vakfı İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Osman Uçar, "boks" ve "şampiyon" deyince ilk önce akıllara Muhammed Ali'nin geldiğini söyledi. 

Efsanevi boksör Muhammed Ali'yi şahsiyetli ve onurlu bir Müslüman olduğu için andıklarını belirten Uçar, Muhammed Ali'nin yüreğinin yumruğundan daha büyük olduğunu dile getirdi.

Uçar, efsane şampiyonun sadece ringlerde mücadele vermediğini anlatarak, "Hem Amerika'da ezilen bir siyahi olarak hem de bir Müslüman olarak özellikle Malcolm X ile beraber İslami mücadelenin simgelerinden oldu. Ringlerde attığı yumruklar bu anlamda hem onun ve hem de bizim için bir semboldü." diye konuştu.

Yorumlar