Kadınlara özel metrobüs talebi yinelendi

Saadet Partili kadınlar, İstanbul'da kadınlara özel metrobüs uygulamasıyla ilgili taleplerini yineledi

Google Haberlere Abone ol
Kadınlara özel metrobüs talebi yinelendi
Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, kadınlara mahsus metrobüsler seferlere başlayıncaya kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesine taleplerini ısrarla ulaştırmaya devam edeceklerini bildirdi.

İl Kadın Kollarından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un en yoğun kullanılan güzergahında hizmete başlayan metrobüsün, zamandan tasarruf vaadiyle insanları kendine çekmeyi başardığını ancak İstanbul nüfusunun artmasıyla orantılı olarak yapılan iyileştirme çabalarına rağmen ihtiyacı cevaplamakta halen eksiklikler gösterdiği savunuldu.

Boş araç bulmanın, oturarak yolculuk etmenin artık hayli zor olduğu metrobüsün, en yoğun kullanıldığı saatlerde insan tahammülünü zorlayan dolulukla yolcu taşıdığına işaret edilen açıklamada, 'pembe metrobüs' talebinin 2012'de kamuoyuyla paylaşıldığı ve ilgililere ulaştırıldığı anımsatıldı. Açıklamada, sürece ilişkin bilgiler paylaşıldı.

"Pembe metrobüs' bu devasa şehirde yaşayan hanımlar için bir lüks veya lütuf değil, görmezden gelinemeyecek derecede mühim ve acil bir ihtiyaçtır." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tekrar çağrıda bulunarak, her 3-4 araçtan sonra 1 pembe renkli metrobüsün sefere konulması talebimizi yineliyoruz. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve ilgiyle takip edilen 'pembe metrobüs' uygulaması yetkili makamların ilgisizliğine rağmen bizim her daim gündemimizde olacaktır. İstanbul'da ilk defa Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları tarafından dile getirilen 'pembe metrobüs' için çalışma yapan STK'ların çalışmalarına destek olmaya ve hanımlara mahsus metrobüslerimiz seferlere başlayıncaya kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesine taleplerimizi ısrarla ulaştırmaya devam edeceğiz."

Yorumlar