Kabataş iskelesi yarından itibaren kapanıyor

"Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı" nedeniyle iskelelerde, yarın sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 2 yıl boyunca deniz trafiği durdurulacak

Google Haberlere Abone ol
Kabataş iskelesi yarından itibaren kapanıyor
İstanbul Kabataş vapur iskeleleri, inşaat çalışmaları nedeniyle yarın deniz trafiğine kapatılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı" sebebiyle iskelelerde, yarın sabah saatlerinden itibaren deniz trafiği durdurulacak.

Kabataş'taki vapur iskeleleri, yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak, bu sırada, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılacak. Trafik yer altına alınarak, sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Tramvay ve füniküler sistemleri, bir süre daha çalışmaya devam edecek. Vatandaşların Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımını sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayısı arttırılacak.

Çalışma süresince, Şehir Hatları AŞ, Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar ve Uğramalı Boğaz Hattı seferlerinde Kabataş İskelesi yerine Şehir Hatları'nın kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerini, İDO AŞ, Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferlerinde Kabataş iskelesi yerine İDO'nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerini kullanacak.

Ayrıca, Dentur Avrasya Kooperatifi'ne bağlı işletmeciler, Kabataş-Üsküdar seferlerini Kabataş İskelesi yerine Dentur Avrasya'nın kullandığı Beşiktaş iskelesinden, BUDO AŞ, Kabataş-Bursa seferlerini gerekli izinlerin alınması kaydıyla Eminönü Katip Çelebi iskelesinden yapacak.

Yorumlar