İstanbul Vezneciler'de patlama: 6 polis, 5 sivil öldü

İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet servisinin geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 6 polis şehit olurken, 5 sivil hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Vezneciler'de patlama: 6 polis, 5 sivil öldü
İstanbul'un Fatih ilçesinde Vezneciler semtinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin birkaç yüzmetre yakınında, Celal Ağa Oteli'nin önünde saat 8.40 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlama İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde nöbet değişimine giden çevik kuvvet polislerini taşıyan servisin geçişi sırasında gerçekleşti. Patlamada ilk belirlemelere göre bir ağır olmak üzere 6 polis memuru, 5 de sivil hayatını kaybetti. Patlamada 36 kişi de yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, olay yeri güvenlik çemberine alındı. 



İstanbul'un en işlek semtlerinden birinde sabah mesai saatinin başlangıcında meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki binalar ve araçlar büyük hasar aldı. Hasar gören binalardan biri de tarihi Celal Ağa Konağı oldu. 



İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA

Bu arada sınav döneminin yaşandığı İstanbul Üniversitesi'nde eğitime ara verildi. Patlama nedeniyle Vezneciler Metro istasyonunu da ulaşıma kapatıldı. 



İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.



Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı. 


Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

OTELİN KAPALI OLMASI DAHA BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Saldırının meydana geldiği yerde büyük bir otel de bulunuyordu. Ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiği otelin arka cephesindeki camlar bile kırıldı. Bir süredir kapalı olan Celal Ağa Oteli müşteri de kabul etmiyordu.

PATLAMADA YARALANANLAR HASTANEYE KALDIRILDI

Celal Ağa Konağı Oteli'nin sahibi Celal Yüksel, "Anlatılacak gibi değil, sanki otelin içinde patlamış bomba" dedi. Büyük tahribat alan otelde incelemelerde bulunan Yüksel, otelin kapalı olmasının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi. Celal Yüksel, "Sanki bilinçli olarak yapılmış. Her taraf mahvolmuş" diye konuştu.

Vezneciler'de polise yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrası, çevredeki otellerde kalan bazı turistler eşyalarını alarak otellerden ayrıldı. Bazı otel çalışanları, turistlerin güvenlik gerekçesiyle otelden ayrılmak istediklerini söylediler.

VEFA LİSESİ VE BİR ÖĞRENCİ YURDUNDA HASAR OLUŞTU

Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Bölgenin yakınındaki kız öğrenci yurduna da saldırı dolayısıyla parçalar isabet etti. 

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 6 polisin isimleri şöyle: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem. Şehit Ramazan Kırboğa'nun Kayseri, Duha Beker'in Yozgat, Yaşar Özlem'in Afyonkarahisar, Emrah Pekdoğan ise Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi... Beyazıt Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'na gitti. Acılı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

 

Yorumlar

Temel candan Pazar gunu kazakistanda vahabitlerin eylemi vardi arkasinda ruslar okdugunu kazaklar cozdu