İstanbul trafiğine bugün 10 binlerce araç dahil oldu

İstanbul'da okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu yeniden başladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde trafik yok ancak diğer iki köprüde tıkanıklık var

Google Haberlere Abone ol
İstanbul trafiğine bugün 10 binlerce araç dahil oldu
Okulların açılmasıyla birlikte gözler İstanbul trafiğine çevrildi. Yeni dönemde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle birlikte hizmet veren İstanbul yollarında yine de yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Bayram tatiliyle birlikte trafikten çekilen 16 bin okul servisi bu sabah okulların açılmasıyla yollara düştü. Toplamda 55 bin servis aracıyla kentteki yoğunluk yeniden arttı. Yaz tatili sonrası okulların başlamasıyla birlikte öğrenci servisleri yollara çıktı. Tatil döneminde bir nebze olsun rahatlayan İstanbul trafiği güne yoğunlukla uyandı. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin yanı sıra Şirinevler E-5 mevkii de yoğunluğun yaşandığı trafik noktaları arasında yer alırdı. Öte yandan İBB trafik programında da genel yoğunluğun ise yüzde 58'e ulaştığı görüldü.

KÖPRÜ TRAFİĞİ MECİDİYEKÖY'E KADAR UZADI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde oluşan trafik, Mecidiyeköy’e kadar E-5 karayolu üzerinde araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu. Sabahın erken saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerin ücretsiz olmasına rağmen fazla yoğun olmadığı görüldü. Sabah saat 07.00 sıralarında Zincirlikuyu metrobüs duraklarının sakin olduğu göze çarparken, E-5 karayolunu kullanan araçlar ise trafikte kuyruk oluşturdu. Sürücüler, “Şu an benim karşıda olmam lazım. Okul servisi almam lazım. Ama trafikte bekliyoruz” dedi.

MEVCUT TRAFİĞE EK 16 BİN OKUL SERVİSİ YOLLARDA

Habertürk'te yer alan habere göre, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Recep Kaya, bugünden itibaren trafiğe mevcut servislere ek olarak 16 bin okul servisinin çıkacağını söyledi. İstanbul’da halihazırda trafikte akan 39 bin servis aracına 16 bin de okul servisi eklenince bugün 55 bin servisle trafik kâbusu kaçınılmaz olacak.

Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü’nün servis trafiğini azaltma açısından yüzde 10 katkı sağlayacağını söyleyen Kaya, “Kamyonların YSS’yi kullanmaları servis çektiğimiz bölgeye bu köprünün uzak olmasından dolayı büyük fayda sağlamayacak ama etkili olur” diyor.

İETT'DEN EK SEFERLER

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi ve toplu ulaşıma ek seferler konulduğunu belirtti.

İBB de ilk hafta için önlemler aldı. Bu kapsamda bugün toplu ulaşım araçları 06.00 -14.00 arasında ücretsiz olacak. Ağır tonajlı araçlar, bu hafta 06.00-10.00 arası trafiğe çıkamayacak. Şantiyelerde ve yollarda yine bu hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00-05.00 arası gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak.

SERVİSLERE İSPARK ÜCRETSİZ

Trafiğe çıkacak okul servisleri bugün İSPARK’tan ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.

Yorumlar