İstanbul şehitlerini uğurluyor

Saldırıda şehit olan polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenazeleri, baba ocaklarında helallik alınmasının ardından Fatih Camii'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildiler.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul şehitlerini uğurluyor
İstanbul'un Fatih ilçesinde Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenazeleri, Fatih Camii'ne götürüldü. Fatih Camii'nde Başbakan Binali Yıldırım, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı cenaze töreni düzenlendi. Cenazeler, kılınan namazların ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Topçu'nun cenazesi, camiden önce Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve yaşadığı ev Türk Bayraklarıyla süslenirken, polis, sokak çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Şehit Topçu'nun yakınları ve vatandaşlar, "Şehitle ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Topçu'nun naaşı, meslektaşlarının omzunda baba ocağına getirildi. Bu sırada şehidin bazı yakınlarının fenalaştığı görüldü.

Şehidin annesi Fadime Topçu, "Küçük şehidim, oğlum" diyerek, "Bu son şehit olsun, başka analar ağlamasın." dedi.

Duaların ardından, helalliklerin alınmasından sonra şehit Topçu'nun naaşı, cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne götürüldü.

Şehit Kadir Cihan Karagözlü'nün cenazesi de Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemerin tamamlanmasının ardından Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Buada şehit Karagözlü için ailesi, yakınları ve vatandaşlardan helallik alındı. Şehit Karagözlü'nün cenazesi tekbirler eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne doğru yola çıkarıldı.

CENAZEDE PROTESTO

Öte yandan, cenazeye katılan isimlerden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada bir grup tarafından protesto edildi. Protestolar uzun süre devam edince imamlar müdahale etmek zorunda kaldı. 

AFYON KARAHİSAR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Yaşar Özlem'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Yaşar Özlem'in (28) cenazesi, Sandıklı Devlet Hastanesi morgundan alınarak Türk bayraklarıyla donatılan annesinin evine getirildi. Burada okunan duanın ardından helallik alındı.
Şehidin annesi Kezban Koç'un bitkin olduğu gözlendi. Tabuta sarılan anne Koç, "Hakkımı helal ediyorum kuzum sana." diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Özlem'in cenazesi, daha sonra cenaze töreninin düzenleneceği Ulu Cami bahçesine getirildi. Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, namaz öncesi Özlem'in yakınlarına taziyelerini iletti. Eroğlu, anne Koç'u, "Oğlunuz böyle mübarek bir günde şehit oldu. Başınız sağ olsun. Her zaman yanınızdayız" diyerek teselli etti.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından cenaze, "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde Sandıklı Şehitliği'ne götürüldü. Şehidin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, milletvekilleri, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel ve çok sayıda kişi katıldı.
 

Yorumlar