İstanbul'daki saldırının detayları belli oldu

İstanbul Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğu, patlamanın da uzaktan kumandayla yapıldığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki saldırının detayları belli oldu
İstanbul'un Fatih ilçesindeki Vezneciler semtinde bugün meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Çevik Kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında hayatını kaybeden 11 kişiden 6’sının polis 5’inin de sivil olduğu bildirildi. Patlamadan sonra yapılan açıklamalarda şehit polis sayısının 7 olduğu belirtilmişti. Patlamada kullanılan aracın kiralık, patlamayı gerçekleştirenlerin ise uzaktan kumanda yöntemini kullandığı belirtiliyor. Öte yandan saldırıyla ilgili şu ana kadar 4 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul'da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla saldırıdüzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşalttı. Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

KİRALIK OTOMOBİL, UZAKTAN KUMANDA

Edinilen bilgiye göre terörist saldırıda kullanılan otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Söz konusu işlemleri gerçekleştirdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan otomobile yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürüldü.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Savcılık bölgedeki güvenlik kameralarının tamamının incelemeye alınması talimatını verdi.  Söz konusu görüntülerde saldırıyı gerçekleştiren ve rol alanların belirlenmesine yardımcı olacak izler aranıyor.   

SADECE MOTORU KALDI

Olay yeri incelemesinin büyük bölümü tamamlandı. Saldırıda kullanılan otomobilden geriye sadece motor kısmından bir parçanın kaldığı anlaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili bir tespitin ise henüz yapılmadığı ifade ediliyor. 

7 SAVCI OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın da aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerinde yaklaşık 5 saat incelemelerde bulundu. 

Yorumlar