İstanbul'da bina çöktü: 2 ölü, 17 yaralı

İstanbul Zeytinburnu'nda deprem riski nedeniyle daha önce boşaltılan 8 katlı bina çöktü. Çökme sonucu 2 kişi hayatını kaybederken 17 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da bina çöktü: 2 ölü, 17 yaralı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde Rauf Denktaş Caddesi üzerinde petrol istasyonunun hemen yanında bulunan 8 katlı bir bina bir anda çöktü. Çökme nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi ise yaralandı. Şehrin işlek caddelerinden birinde yer alan bina daha önce riskli olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı ancak yıkılmamıştı. Çökme sonrası olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Binada 56 daire, 3 dükkan bulunuyordu. 

ZEYTİNBURNU KAYMAKAMI: 1 KİŞİ ÖLDÜ

Konuyla ilgili ilk açıklama ise Zeytinburnu Kaymakamlığından geldi. Kaymakamlığın açıklamasına göre, 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı. 

İSTANBUL VALİSİ: 2 KİŞİ ÖLDÜ

Akşam saatlerinde açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise çöken binada 2 kişinin öldüğünü, 17 kişinin ise yaralandığını söyledi. 

BELEDİYE GÜÇLÜKLE TAHLİYE ETMİŞ

Belediye yetkililerinin verdiği bilgilere göre, deprem riski tespit edilen binanın tahliyesi güçlükle gerçekleşebildi. Hak sahiplerinin bütün uyarılara rağmen binayı terk etmediği ancak belediyenin yoğun ısrarları sonucu tahliyenin gerçekleştiği belirtilidi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, binayı 2015 Aralık ayında boşalttıklarını ve büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi. Aydın, binanın özel mülk olduğunu, bina sahiplerinin binalarının sağlam olduğunu iddia ederek direnmeye çalıştıklarını ifade etti. 

YIKIM KARARI VARDI, CADDEDE ÖNLEM ALINMAMIŞ

Bina hakkında 'deprem riski' nedeniyle tahliye kararı verildikten sonra yıkım kararı da alındığı ancak yıkılmadığı öğrenilirken; binanın işlek bir caddede bulunmasına rağmen önlem alınmadığı görüldü. 

100 METRE YAKININDA OKUL BULUNUYOR

Seyitnizam Caddesi ile Rauf Denktaş Caddesi'nin kesiştiği kavşakta yer alan bina için yıkım kararı çıkarıldığı, tahliye edildiği ancak yıkımın neden gerçekleşmediği henüz bilinmiyor. 

ÖLEN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ

Olayda hayatını kaybeden çocuğun Ahmet Özdemir olduğu açıklandı. 6 yaşındaki Özdemir'in ikizinin de olayda yaralandığı ve Samatya Hastanesi'nde olduğu öğrenildi. Olayda yaralananlardan bazılarının isimleri ise şöyle:

Bedirhan Toprak(54)
Ramazan Toprak(52)
Yavuz Özdener(55)
İnan Altıner (34)
Seyit Ali Akpınarlı(34)
Bülent Saydam(42)

Yaralıların tedavisi bölgedeki hastanelerde sürüyor.

AYNI İLÇEDE YENİ FACİA YOLDA

Zeytinburnu ilçesinde bu binayla aynı durumda bulunan, hakkında 'deprem riskinden dolayı tahliye kararı' alınan ancak boşaltılmayan başka binalar da bulunuyor. İlçe sınırları içinde bulunan İETT blokları da deprem riski bulunduğu için belediye tarafından tahliye edildi; ancak yıkımı gerçekleştirmesi ve projeyi hayata geçirmesi gereken firma adım atmadığı için vatandaşlar evlerinin mühürlerini kırarak geri taşındı. YDA İnşaat tarafından projesi alınan İETT bloklarının sakinleri, daha uzun süre kirada oturamayacaklarını belirterek evlerine geri döndü. Muhtemel bir sarsıntı ya da deprem anında bu binaların da bugün çöken bina gibi çökmesinden endişe ediliyor. 

Fotoğraflar: Mustafa Topçu

Yorumlar