FSM'den vazgeçmeyen kamyonculara önlem

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçmesi gereken ancak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden vazgeçmeyen kamyonculara önlem olarak cezalar arttırıldı. Buna göre pazartesiden itibaren FSM'yi kullanan kamyonculara 500 TL ceza kesilecek

Google Haberlere Abone ol
FSM'den vazgeçmeyen kamyonculara önlem
Sonhaberler / Haber Merkezi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasından sonra kamyon ve TIR'lara mecburi istikamet haline getirilen hattı kullanmak istemeyen sürücelere kötü haber. Kesilen cezalara rağmen Yavuz Sultan Selim Köprüsü yerine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanan sürüceler pazartesiden itibaren 500 TL ceza ödeyecek. Daha önce kesilen ceza miktarı 90 TL olduğu için bazı sürücüler cezaya razı olarak köprüden geçmeye devam ediyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarına aykırı olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaçak geçiş yapan araçlara pazartesi gününden itibaren 500 lira idari para cezası verilecek.

Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılanyazılı açıklamaya göre, UKOME kararına aykırı olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaçak geçiş yapan araçlara 17 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 00.00’dan itibaren 500 lira idari para cezası uygulama işlemine başlanacak.

Köprüleredn kaçak geçiş yaptığı kamera sistemlerince tespit edilen araçlara, Otoyol Ana Kontrol Merkezi tarafından Kabahatler Kanununa göre tebligat gönderilecek.

Yorumlar